Als we ons niet voor de Europa League kwalificeren, hebben we gefaald
Hernanes eist resultaat bij Internazionale

"Als we ons niet voor de Europa League kwalificeren, hebben we gefaald"

18-04-2014 21:39

Hernanes heeft de druk op zijn ploeggenoten bij Internazionale opgevoerd. De Italiaanse topclub speelt dit weekend tegen directe concurrent Parma en moet winnen om uitzicht te houden op plaatsing voor de Europa League.

Volgens de 28-jarige Hernanes is Inter het aan zijn stand verplicht om zich te plaatsen voor Europees voetbal, vertelt hij aan Tuttosport. "De wedstrijd tegen Parma is voor ons een echte finale. Als wij ons niet plaatsen voor Europees voetbal, dan hebben we in mijn ogen gefaald. Inter is technisch heel sterk, maar we moeten constanter worden in de details die ons al meerdere malen hebben opgebroken, met name in San Siro."

Inter nam Hernanes in januari voor twintig miljoen euro over van SS Lazio en de Braziliaanse international maakte die transfer met het oog op de toekomst. "Ik ben ervan overtuigd dat we binnen twee jaar weer mee kunnen strijden om de landstitel. Ik ben hierheen gekomen om kampioen te worden. Als ik die prijs win, dan voel ik me compleet."

Ondertussen mag de 28-jarige Hernanes zich opmaken voor het WK in eigen land. De verwachting is dat de aanvallende middenvelder wordt opgenomen in de WK-selectie van Brazilië. "Ik maak me geen zorgen, maar ben ook niet kalm. Dit WK, voor iemand van mijn leeftijd, is een levensproject. Een WK voor een Braziliaan in eigen land is een uniek evenement. Magisch. Het zou een zegening zijn om daar deel aan te mogen nemen."