Andrés Palop (links) en Dani Alves met de UEFA Cup

In het kort: AZ-verdediger hervat individuele training, FA beboet speler
Einde voor Van der Sloot, UEFA Cup-winnaar stopt ermee

In het kort: AZ-verdediger hervat individuele training, FA beboet speler

22-04-2014 22:00

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

AZ-verdediger terug op trainingsveld
Dirk Marcellis heeft na een langslepende knieblessure de individuele training hervat. De vleugelverdediger speelde op 5 mei 2013 zijn laatste wedstrijd voor AZ. Dit seizoen staat de teller nog op nul speelminuten, mede vanwege een tweede medische ingreep in München. Daarbij werd geïrriteerd kraakbeen uit de knie verwijderd. Marcellis heeft een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen vooralsnog afgeslagen.

Boete wegens tweet over 'quenelle'
De Engelse voetbalbond FA heeft Yannick Sagbo een boete van vijftienduizend pond opgelegd wegens een tweet over de quenelle. De 25-jarige speler van Hull City noemde Nicolas Anelka, destijds actief voor West Bromwich Albion, een 'legende' wegens het maken van het omstreden gebaar. Anelka ontving hiervoor een schorsing van vijf wedstrijden.

Forse straf voor Plovdiv

De Bulgaarse voetbalclub Lokomotiv Plovdiv moet de resterende drie thuiswedstrijden zonder publiek spelen. Dat meldde de Bulgaarse voetbalbond BFU dinsdag. De ploeg uit Plovdiv kreeg de straf nadat de wedstrijd met stadsgenoot Botev werd stilgelegd omdat fans van Lokomotiv vuurwerk, stenen en andere voorwerpen op het veld gooiden. Naast de wedstrijden zonder publiek verliest Lokomotiv ook reglementair met 3-0 en moet de club een boete van ruim 5000 euro betalen.

Van Buyten verlaat spelershotel van Bayern
Verdediger Daniel van Buyten heeft dinsdag het spelershotel van Bayern München in Madrid verlaten. De Belg is terug naar huis gegaan in verband met de geboorte van zijn derde kind. De Duitse teamleiding heeft geen vervanger opgeroepen voor de bankzitter. Bayern München speelt woensdagavond tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League. De return is volgende week dinsdag in Duitsland.

Drent na één seizoen weg bij FC Emmen
Martin Drent vertrekt al na één seizoen bij FC Emmen. Dat meldde de Jupiler Leagueclub dinsdag op de website. De voormalig spits van onder meer FC Groningen fungeerde bij FC Emmen als assistent van trainer Joop Gall. André Mulder, afkomstig van de amateurs van SC Erica, wordt komend seizoen de nieuwe assistent van Gall.

Oud-NAC-trainer Carton overleden
Ton Carton, voormalig hoofd- en hersteltrainer van NAC Breda, is maandagmiddag overleden. De geboren Bredanaar vocht al geruime tijd tegen de ziekte van Parkinson. Hij was 65 jaar. Carton was lange tijd verbonden aan NAC. Eind jaren 80 trad hij aan als lid van de medische commissie van de club, waar hij in 1990 voor 19 dagen als hoofdtrainer fungeerde na het vertrek van Hans Verèl. Nadien bleef hij aan als assistent tot 1996. Vanaf 1998 was Carton jarenlang als hersteltrainer werkzaam bij NAC. Naast zijn werkzaamheden bij NAC was Carton sportinstructeur bij de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Van 1991 tot en met 1995 fungeerde hij als hoofdtrainer van het Nederlands militair elftal.

FA gaat gokkende Blackstock vervolgen
Voetballer Dexter Blackstock van Nottingham Forest is dinsdag door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd voor het gokken op wedstrijden. De international van Antigua en Barbuda heeft tot 28 april om zich te verantwoorden voor zijn gokgedrag. Eerder liet FA-directeur Darren Bailey weten dat de bond vol op een mondiaal gokverbod inzet voor iedereen die in het Engelse voetbal op welke manier dan ook in de hoogste acht (prof)divisies actief is. Onder de huidige regelgeving van de FA mogen voetballers en officials niet gokken op wedstrijden en competities waarin ze zelf een rol spelen of waarop ze direct of indirect invloed kunnen uitoefenen.

Hamburger SV hoopt op Van der Vaart
Rafael van der Vaart wil deze week weer deelnemen aan de groepstraining van Hamburger SV. De aanvallende middenvelder herstelt van een kuitblessure die hem zaterdag het door zijn ploeg verloren competitieduel met VfL Wolfsburg (1-3) kostte. Hij volgde dinsdag nog een individueel trainingsprogramma. Hamburger SV strijdt de laatste drie competitiewedstrijden tegen degradatie uit de Bundesliga. Zondag wacht een duel met FC Augsburg, daarna voetbalt de club nog tegen Bayern München en FSV Mainz.

Feyenoord heeft Goossens en Nelom terug
Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan voor de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie beschikken over een fitte selectie. Voetbal International meldt dat ook John Goossens en Miquel Nelom weer op het trainingsveld staan in Rotterdam.

Sibum wil nu nog niet terug naar FC Emmen
Bas Sibum gaat op zoek naar een nieuwe club. De middenvelder (32) vertrekt na twee seizoenen transfervrij bij het Belgische Waasland-Beveren. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", zegt hij tegen RTV Drenthe. Sibum mikt op een club uit de Eredivisie of de Jupiler Pro League. Een terugkeer bij FC Emmen ziet hij nu nog niet zitten. "Ik ben 32 jaar en ben van mening dat ik nog wel een paar jaar op het hoogste niveau meekan."

Gerenommeerde profs in jeugd FC Twente
FC Twente stelt met ingang van komend seizoen drie ex-profs aan als trainer van de hoogste jeugdteams. Twaalfvoudig international Bert Konterman wordt coach van de A1. Paul Bosvelt, die jarenlang voor de Tukkers uitkwam en 24 keer voor Oranje speelde, gaat de B1 doen en krijgt clubicoon Jeroen Heubach als assistent. Bij de C1 komt voormalis spits Dennis de Nooijer aan het roer te staan.

Tweevoudig UEFA Cup-winnaar Palop stopt
Andrés Palop zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. De veertigjarige reservegoalie staat nu onder contract bij Bayer Leverkusen, maar vierde in zijn geboorteland Spanje een aantal mooie hoogtepunten. Als tweede keus won hij met Valencia onder meer twee keer de landstitel en een UEFA Cup. Bij Sevilla was de oud-international wel de vaste doelman en daar won hij liefst twee keer de UEFA Cup (2006 en 2007). Palop begon zijn loopbaan bij Villarreal.

Van der Sloot vindt het mooi geweest
Ook Marcel van der Sloot is bezig aan zijn laatste duels in het betaald voetbal. Het clubicoon van FC Oss vindt het na dit seizoen 'mooi geweest'. "Het moet niet doorgaan puur om het doorgaan worden", zei de bijna 34-jarige middenvelder tegen het Brabants Dagblad. "Ik zit in de bevoorrechte positie dat ik zelf het moment van stoppen heb kunnen bepalen. En dat is maar heel weinig spelers in de eerste divisie gegeven." Van der Sloot speelde ook voor FC Dordrecht, De Graafschap en RBC Roosendaal.

Nederlander Walsh maakt basisdebuut in competitie
Sandy Walsh heeft zijn basisdebuut voor Racing Genk in de competitie gemaakt, nadat de Nederlandse verdediger (19) al eerder aan de aftrap mocht staan van duels in de Europa League en de Beker van België. Tegen zijn oude club Anderlecht (1-0) maakte de jeugdinternational de negentig minuten vol. "Tien minuten voor de wedstrijd hoorde ik dat ik zou spelen. Ik vond het erg goed gaan en ik denk dat ik mijn kans gepakt heb", zegt hij op de website van Forza Sports Group.