Gerbrands prijst Van Gaal aan: Hij is de absolute vakman in de top

Gerbrands prijst Van Gaal aan: "Hij is de absolute vakman in de top"

Gepubliceerd: woensdag 23 april 2014 om 10:04wo 23-04-2014 om 10:04

Volgens Toon Gerbrands doet Manchester United er verstandig aan om Louis van Gaal vast te leggen als opvolger van David Moyes. De vertrekkende directeur van AZ vindt de bondscoach van Oranje de ideale kandidaat om de gevallen topclub er weer bovenop te helpen.

"Louis is de absolute vakman in de top van de voetbalwereld", prijst Gerbrands in De Telegraaf de ervaren trainer aan. "Iedereen kan een mening hebben over zijn stijl. Maar dat gebeurt vanuit de buitenwereld. In de binnenwereld, waar iedereen dicht om hem heen is en elke dag met hem werkt, lopen ze met hem weg."

De algemeen directeur kan het weten, want hij werkte bij AZ jarenlang met de oefenmeester samen. Gerbrands vergelijkt de werkwijze van Van Gaal met die van José Mourinho, die in het verleden nog assistent van Van Gaal was. "Louis gaat letterlijk voor zijn groep staan. Die beschermt hij. Tussen de binnen- en buitenwereld is altijd spanning, maar die neemt hij voor zijn spelers weg. Hij is de vader van een gezin in de wereld van de topsport."

Het team van Manchester United is oud en mist kwaliteit. Een grondige renovatie is dan ook nodig. "Dat kan Louis als geen ander", reageert Gerbrands. "Hij kent de principes van teambuilding en doorselecteren. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe hij te werk gaat en hoe ongelooflijk goed hij als coach is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws