De Tien: grootste miskopen van dit Eredivisie-seizoen

De Tien: grootste miskopen van dit Eredivisie-seizoen

Gepubliceerd: vrijdag 25 april 2014 om 10:10vr 25-04-2014 om 10:10

In de Eredivisie worden jaarlijks honderden spelers gecontracteerd, niet allemaal met het gewenste effect. In De Tien van vandaag benoemen we de grootste Eredivisie-miskopen van dit seizoen.

 

De spelers staan op willekeurige volgorde; het eindoordeel is aan de bezoeker. Via een poll onder dit bericht kan op de grootste miskoop van het seizoen worden gestemd. Ook spelers die transfervrij of via een ruil zijn aangetrokken, komen in aanmerking.

Stef Nijland: van PSV naar PEC Zwolle (transfervrij)
Nijland werd afgelopen zomer voor drie jaar vastgelegd door bekerwinnaar PEC, maar de oud-speler van FC Groningen en PSV heeft geen vaste basisplaats weten te veroveren. Na de winterstop stond hij nog maar één keer in de basis. Het was misschien wel het mooiste jaar in de clubgeschiedenis van PEC, maar in die euforie kon Nijland niet meegaan.Jerson Cabral: van FC Twente naar ADO Den Haag (huurbasis)
De buitenspeler die ooit zo stormachtig begon bij Feyenoord heeft de laatste jaren grote moeite indruk te maken. Bij FC Twente was hij al een miskoop en daar is dit seizoen niets aan veranderd in dienst van ADO Den Haag. Na de winterstop stond hij nog maar één keer in de basis. Zijn contract in Enschede loopt na dit seizoen nog twee jaar door bij FC Twente. De kans dat ADO hem houdt is te verwaarlozen.

Mike van der Hoorn: van FC Utrecht naar Ajax (3,8 miljoen)
Bij FC Utrecht een vaste waarde, maar in Amsterdam niet meer dan bank- of tribunevulling. Van der Hoorn legde het vanaf dag één af tegen Niklas Moisander, Joël Veltman en Stefano Denswil. Met een veroorzaakte strafschop tegen AC Milan en een eigen doelpunt tegen Red Bull Salzburg viel hij bovendien in negatief opzicht op, als hij speelde.

Adam Maher: van AZ naar PSV (6,5 miljoen)
De onbetwiste uitblinker van AZ vorig seizoen komt dit seizoen niet uit de verf in PSV-shirt. Hij was dé aankoop van afgelopen zomer, maar is zelfs zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Oscar Hiljemark. Ruim een jaar geleden werd aangenomen dat Maher een zekerheidje zou zijn in de WK-selectie van Louis van Gaal. Nu zou het een verrassing van jewelste zijn als hij überhaupt in beeld is.

Samuel Armenteros: van Anderlecht naar Feyenoord (huurbasis)
Oud-Heraclied Armenteros kwam bij Anderlecht amper aan spelen toe en keerde daarom terug naar zijn vertrouwde Eredivisie. Het niveau van Feyenoord blijkt vooralsnog echter ook te hoog gegrepen voor de als vleugelaanvaller gebruikte Armenteros. De kans dat de Rotterdammers de optie tot koop op de speler lichten, lijkt minimaal.

Otman Bakkal: van Dinamo Moskou naar Feyenoord (transfervrij)
In het seizoen 2011/2012 was Bakkal één van de revelaties, maar na zijn avontuur bij Dinamo Moskou is alles anders. De 29-jarige middenvelder oogde bij zijn komst in september allesbehalve afgetraind en heeft daarna nooit een basisplaats kunnen veroveren. Hij moet het dit seizoen doen met acht invalbeurten van in totaal 99 schamele minuten.

Denni Avdic: van Werder Bremen naar AZ (250.000 euro)
Na een prima seizoen in dienst van PEC Zwolle, sleepte Denni Avdic (25) een contract in de wacht bij AZ. De van Werder Bremen overgekomen Zweed kwam in Alkmaar binnen met een blessure, maar eenmaal fit bleek de spits zijn veelgeprezen 'Torinstinct' ergens tussen Bremen en Noord-Holland kwijt te zijn geraakt. Tijdens zijn invalbeurten viel vooral de povere balbehandeling van Avdic op en wanneer hij al een kans wist te creëren miste hij jammerlijk.

Jesus Corona: van CF Monterrey naar FC Twente (3,8 miljoen euro)
Deze 21-jarige technicus uit Mexico werd voor bijna vier miljoen aangetrokken door FC Twente, maar heeft in zijn eerste seizoen niet kunnen overtuigen. Veertien optredens, waarvan elf als invaller, is schamel voor een speler die zóveel heeft gekost. FC Twente hoopt dat hij op termijn Dusan Tadic kan opvolgen, maar dan zal Corona uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Bojan Krkic: van FC Barcelona naar Ajax (huurbasis)
Het rechtsbuitenprobleem van Ajax was afgelopen zomer eindelijk opgelost. Bojan was immers aangetrokken. De van Barça gehuurde aanvaller stelde echter zwaar teleur. Met een reeks matige optredens ontstonden al snel twijfels over zijn capaciteiten. Na de winterstop heeft hij enkele goede wedstrijden gespeeld, maar hij heeft bij lange na niet kunnen voldoen aan het verwachtingspatroon.

Dennis Rommedahl: van Bröndby IF naar RKC Waalwijk (transfervrij)
Deze sympathieke Deen verraste afgelopen zomer door voor twee jaar bij RKC Waalwijk te tekenen, de club waar hij in 1997 al een jaar op huurbasis speelde. Door blessureperikelen kwam Rommedahl dit seizoen echter tot niet één officiële wedstrijd. Dat is voldoende om in deze lijst opgenomen te worden.Laat via de poll onder dit bericht weten wie in jouw ogen de grootste miskoop van dit seizoen is! Mis je spelers in dit lijstje? Drop ze via het reactiesysteem!

Plaats een reactie

Sideburnn +3238
vrijdag 25 april 2014 om 10:22
Denk dat de meesten gewoon een jaartje moeten wennen....zijn er wel meer die dat hebben.
Vind ik leuk
vrijdag 25 april 2014 om 19:45
Ik vind het knap dat er naast Mike en Adam nog meer namen gevonden zijn...
Een enquete of poll met slechts 2 namen is niet spannend!

Van Der Hoorn kan zelfs in de Jupiler L. totaal geen potten breken en mist snelheid, inzet, inzicht en bovenal verdedigend vermogen... Toen hij erin kwam tegen Milan, kon zelfs de kleine teen van Pieter (blinde)Vink zien dat Mike het Europese verhaal van Ajax ging verstieren...
Zo extreem onhandig wat hij deed, waardoor ik het extreem dom vind van Ajax dat ze niet Viergever of Van Dijk kochten!

Van Adam vind ik het werkelijk ongelofelijk dom dat hij niet voor Ajax koos maar voor de Eindhovense Oliedollars, terwijl daar 12 van die egocentrische poppetjes lopen die allemaal hetzelfde trucje als Adam kennen ( van de straat Fuwaka-dubbel akka panna ).
Bij Ajax zou hij door zijn flegmatieke houding, maar toch fluwelen techniek wel opvallen omdat hij (naast Serero en soms Bojan) de enige is die mooi voetbal kan snappen en dit ook kan laten zien.

Puur kijkend naar rendement en negatief opvallen is Mike de absolute winnaar van deze (toch vrij beperkte) poll...
Puur kijkend naar arrogantie, misplaatste intelligentie en koopsom is Adam de winnaar...

Omdat ik een Ajax-supporter ben koos ik toch maar voor Adam!
Vind ik leuk
AlbS +308
vrijdag 25 april 2014 om 10:43
Voor mij met stip op een - Avdic. Ik heb die man opgelegde kansen zien missen niet normaal. Wat een houten klaas. Hoe je zo iemand kan scouten is mij een raadsel.
Vind ik leuk
Bertus +7829
vrijdag 25 april 2014 om 11:10
Maher moet eerst weer eens met beide beentjes op de grond gezet worden en de arrogantie moet er uit. Dan kan hij voor PSV nog heel veel gaan betekenen maar niet met het karakter waarmee hij nu denkt het wel even aan te kunnen. Bij AZ de vedette maar bij PSV nog ver daarvan.
Van der Hoorn is wel een echt miskoop, die gaat het nooit redden daar.
Vind ik leuk
Hallowa +39
vrijdag 25 april 2014 om 11:44
een speler die geblesseerd is zien als grote miskoop?? beetje vreemd niet?

Vind ik leuk
Kesse Vodde +7099
vrijdag 25 april 2014 om 12:08
Mike vd Hoorn is wat mij betreft de allergrootste miskoop. Vooral voor dat geld is het schrijnend wat hij heeft laten zien. Ik snap niet dat iemand in hem een verdediger gezien heeft die het niveau van Ajax aankan. In oktober vorig jaar stond hij in de basis tegen Utrecht. Na die wedstrijd wist je genoeg, vd Hoorn kan het niveau niet aan. Heeft geen lef, speelt alles breed. Kan niet verdedigen en heeft de dynamiek van stadsbus. Hij is niet slim en sluw genoeg (penalty Milan) om mee te kunnen op dit niveau. Bovendien is hij traag. Het enige wat ie wel kan, is koppen. Al met al een beroerd rapport als het mij vraagt.

Adam Maher was ook schrijnend. Zeer zwakker speler geweest dit seizoen.
Vind ik leuk
Red1 +5896
vrijdag 25 april 2014 om 16:00
Voor mij is Mike v/d Hoorn de grootste miskoop met 3,8 miljoen.
De grootste reden is dat hij niet beter wordt.

Er staan trouwens gehuurde spelers en dat valt hier onder miskoop?
Vind ik leuk
mesterspsv +517
vrijdag 25 april 2014 om 16:59
huren is ook kopen! je betaald ook geld daarvoor
Vind ik leuk
Red1 +5896
vrijdag 25 april 2014 om 17:25
Ik ging mer spelers uit die een transfer gekost hadden.
Vind ik leuk
vrijdag 25 april 2014 om 19:55
Eindhoven is ook Nederland, dus zal ik jou even helpen...

Je betaald is fout.
Dit is tegenwoordige tijd, dus gewoon met een T.

Om het duidelijker te maken, zal ik het volgende rijtje voor jou hier plaatsen, zodat je dit beter kan snappen.

Ik loop, je/jij loopT
Ik wandel, je/jij wandelT

Nu komt de truc, dus let op Mesters!!

Ik betaal....... Je/jij betaalT !

Daarnaast is huren niet hetzelfde als kopen. Vaak word je eigenaar van een goed zodra je iets koopT.
Als je iets huurT, verwacht de verhurende partij meestal dat je dit goed ook retourneerT (terugbrengT).
Voorbeeld: Ajax huurt Bojan, maar koopt hem niet. Bojan zal na dit seizoen dus weer teruggaan naar zijn baas. (Eigenaar)

Ik hoop dat jij door dit voorbeeld inziet dat huren en kopen niet hetzelfde is.


Graag gedaan, ik hoop dat jij er iets aan hebT
Vind ik leuk
Jozef +45150
vrijdag 25 april 2014 om 23:01
Nee Derby2, dat is niet hetzelfde.

Of zijn huurders in Eindhoven tevens eigenaars van hun woning?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws