Kuyt: 'Als we het redden dan wordt het één groot feest'
Aanvaller op weg naar eerste landstitel

Kuyt: 'Als we het redden dan wordt het één groot feest'

27-04-2014 09:52

Dirk Kuyt kan zondag een kroon zetten op zijn mooie voetbalcarrière. Indien hij met Fenerbahce minimaal één punt in eigen huis weet te pakken tegen Rizespor kan hij voor de eerste keer in zijn loopbaan beslag leggen op een landstitel.

"Ik zie wel wat er zondag gaat gebeuren. Als we het redden dan wordt het één groot feest. Ik heb mij al laten vertellen dat er dan miljoenen mensen de straat op gaan. Het lijkt mij fantastisch om een keer mee te maken. Het behalen van een landskampioenschap wordt hier uitbundig gevierd. Dat weet ik zeker. De supporters leven al het hele seizoen mee. Die zijn zo betrokken", aldus Kuijt op de website van Sport Promotion.

De aanvaller bleef vertrouwen dat hij ooit een kampioenschap zou behalen. "Ik ben positief ingesteld. Met Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe heb ik al meerdere keren om de titel gestreden. Ik heb alleen de pech gehad dat we een paar keer tweede zijn geworden. Vaak streden we tot het laatst mee om de eerste prijs, maar was het toch net niet. Nu gaat het wel lukken, want ook al worden we tegen Rizespor geen kampioen dan gaat het toch daarna gebeuren. We hebben immers een grote voorsprong."

De landstitel geeft Fenerbaçhe echter geen recht om komend seizoen deel te nemen aan de Champions League. Dit door een opgelegde schorsing van de UEFA.