Compliment voor De Boer: Ik vergelijk hem een klein beetje met Ferguson
Overmars houdt nog geen rekening met vertrek Ajax-coach

Compliment voor De Boer: "Ik vergelijk hem een klein beetje met Ferguson"

27-04-2014 14:20

Marc Overmars vindt het moeilijk om te zeggen hoe groot de kans is dat Frank de Boer na dit seizoen bij Ajax vertrekt. De coach kan voor de vierde keer op rij kampioen worden met de Amsterdammers.

 

"Of De Boer vertrekt? Dat weet je niet", aldus Overmars tegen FOX Sports. "Het kan, het kan ook niet. Maar zijn hand bij Ajax is enorm. Ik vergelijk hem een klein beetje met Ferguson. Als zo iemand bij je club vertrekt kan er iets ontstaan waar de club tijd voor nodig heeft om doorheen te komen."

Over specifieke opvolgers denkt Overmars heel af en toe na. Maar dat heeft in zijn ogen nog niet veel zin. "De voetbalwereld verandert elke dag. Alternatieven die je in gedachten hebt kunnen een week later weg zijn. Maar natuurlijk denken we daar wel eens aan", aldus Overmars.

Dat Ajax mogelijk voor de vierde keer op rij kampioen wordt, is volgens Overmars een 'enorm knap'. "Ik ben bij Barcelona vier keer op rij geen kampioen geworden. Real Madrid werd het toen een paar keer achter elkaar. Dan word je als tegenpartij redelijk gefrustreerd", aldus Overmars.

Dat Ajax een aantal keer door het ijs is gezakt, zorgt voor een nare bijsmaak. "We weten allemaal dat het een raar seizoen is geweest. Dat heb je soms", aldus Overmars. "Maar er zijn dit jaar zestig wedstrijden geweest. Drie of vier keer zijn we door de ondergrens gezakt."