Italiaanse veteraan houdt Europese droom Hellas in leven
Toni op schot voor promovendus

27-04-2014 14:34

Hellas Verona heeft zondag in de strijd om de Europese tickets in de Italiaanse Serie A een belangrijke zege geboekt. Mede dankzij twee treffers van 'good-old' Luca Toni won de ploeg met 4-0 van Catania, dat daarmee de degradatiezorgen verder zag toenemen.

Toni was in de zesde en de 28ste minuut trefzeker, de laatste was alweer het twintigste doelpunt van het seizoen voor de spits, die vorig seizoen nog werd afgeschreven door Fiorentina. Nog voor rust maakte de Braziliaan Marquinho de 3-0. De Argentijn Juan Ignacio Gomez bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 4-0.

Promovendus Hellas Verona stijgt door de overwinning naar de zesde plaats in de Serie A, met vijf punten minder dan nummer vijf Internazionale. Catania staat teleurstellend laatste en moet serieus vrezen voor directe degradatie naar de Serie B, hoewel de verschillen in de onderste regionen minimaal zijn. Er zijn nog drie speelronden te gaan in Italië.