Sunderland draagt rode lantaarn over aan Cardiff City
Hekkensluiter wint overtuigend met 4-0

27-04-2014 14:56

Sunderland heeft de laatste plaats in de Engelse Premier League zondag overgedaan aan Cardiff City. In een rechtstreeks duel was het thuis met 4-0 te sterk voor de formatie uit Wales. Sunderland is daardoor voor even uit de zorgen want het staat nu op de veilige 17e plaats.

Connor Wickham zorgde na 26 minuten voor de terechte 1-0, waarna Cardiff-verdediger Cala diezelfde Wickham in de slotfase van de eerste helft in het strafschopgebied neerhaalde. De Spaanse verdediger moest er met rood vanaf; Liverpool-huurling Fabio Borini schoot de toegekende penalty feilloos binnen.

Een kwartier voor tijd maakte Emanuele Giaccherini 3-0, waarna Wickham de 4-0 nog binnen kopte. Daarmee had de spits opnieuw een enorm aandeel in de overwinning van Sunderland. De Engelse jeugdinternational scoort de laatste weken aan de lopende band en was ook al trefzeker tegen Manchester City en Chelsea. Tegen die laatste club bezorgde hij zijn ploeg zelfs een zeer verrassende overwinning.