VoetbalPrimeur elftal van het jaar: doelman
Kies de beste doelman van dit seizoen

VoetbalPrimeur elftal van het jaar: doelman

28-04-2014 14:00
22

Het seizoen zit er bijna op, tijd dus om de balans op te maken! De komende week zullen we per positie het elftal van het jaar gaan kiezen.

 

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. In de eerste aflevering komen de doelmannen aan bod. De vijf genomineerden.

Jeroen Zoet (PSV)
Na een jaar waarin PSV zeer twijfelde aan de doelman (Boy Waterman, red.) stond er dit seizoen eindelijk weer een zekerheidje tussen de palen. Zoet bewees zich al twee seizoenen bij RKC Waalwijk en trok die lijn door in Eindhoven. Ondanks het teleurstellende seizoen heeft Zoet een solide indruk achtergelaten.

Diederik Boer (PEC Zwolle)
Nummer tien PEC Zwolle kreeg dit seizoen 47 doelpunten tegen; slechts vier ploegen doen het beter. Diederik Boer, die na een blessure vroeg in het seizoen sterk terugkwam, heeft daar een belangrijk aandeel in. Hij manifesteerde zich bovendien als een ware penaltykiller. Boer heeft deze nominatie dubbel en dwars verdiend.

Erwin Mulder (Feyenoord)
In het Feyenoord dat zondag de tweede plaats veiligstelde, was Mulder een vaste waarde. Hij stond alweer voor het derde seizoen achtereen onder de lat als vaste eerste doelman en toont verbetering. Hij is sterk in de één-op-één en is een prima lijnkeeper. Als hij bij hoge ballen nog wat zekerder wordt, heeft Feyenoord een doelman waar het jaren mee vooruit kan.

Jasper Cillessen (Ajax)
Kwam eind september in het doel van Ajax terecht en overtuigde direct. Onder leiding van Cillessen bleek de Ajax-defensie moeilijk te passeren. In de Eredivisie heeft Ajax by far de minst gepasseerde achterhoede (26 tegendoelpunten). Voor Cillessen wacht mogelijk zelfs een basisplaats op het WK in Brazilië.

Leonard Nienhuis (SC Cambuur)
Hoewel Nienhuis in de slotfase van dit seizoen zijn goede vorm enigszins kwijt is, overtuigde hij dit jaar regelmatig. De succesfactor van het verrassende Cambuur was dit seizoen de solide defensie, waar Nienhuis een belangrijke rol in speelde.

Wie was de beste doelman van dit seizoen? Breng je stem uit op onderstaande poll!