Oud-Vitessenaar niet angstig voor PL-debuut: En dat verbaasde me
Kalas had geen tijd om nerveus te worden: "Wist het zondag pas"

Oud-Vitessenaar niet angstig voor PL-debuut: "En dat verbaasde me"

28-04-2014 13:52

Tomás Kalas had geen tijd om nerveus te zijn voor zijn debuut in de Premier League, zegt de voormalig Vitessenaar na zijn sterke optreden voor Chelsea op bezoek bij Liverpool (0-2). De Tsjech was blij dat hij een grote test tegen een topclub met verve doorstond.

Na twee jaar op huurbasis bij Vitesse moest Kalas lang wachten op zijn kans bij Chelsea. De verdediger viel in de League Cup en de Champions League twee keer ettelijke seconden in, maar op Anfield Road deed hij eindelijk echt mee en stond hij tussen Ashley Cole, Cesar Azpilicueta en Branislav Ivanovic aan de aftrap.

Gevraagd of hij angstig was om in het diepe gegooid te worden, antwoordde Kalas: "Nee. En ik moet toegeven dat het me verbaasde. Misschien was dat omdat ik pas op zondag wist dat ik in de basis zou staan. Ik had dus geen tijd om nerveus te worden."

"De manager vroeg grappend aan de ervaren jongens tegen welke clubs ze hun debuut hadden gemaakt in de Premier League", vervolgde Kalas tegenover sport-invest.cz. "Ze noemden allerlei clubs en Mourinho zei: 'Zie je, jij krijgt Liverpool voor je debuut'. Volgens mij hebben we toen de theorie dat centrumverdedigers veel tijd nodig hebben om aan elkaar te wennen op zijn kop gezet."

Mourinho loofde Kalas na afloop al en de twintigjarige Tsjech vond het zelf ook goed gaan. "Hopelijk konden mensen niet zien dat het mijn eerste wedstrijd was", zei de verdediger. "Ik heb geleerd wat verbeteren moet en waar ik aan moet werken, maar algemeen had ik er een goed gevoel over."

Wil jij zelf een keer op Stamford Bridge zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie José Mourinho in real life langs de lijn staan!