ADO-begroting moet omhoog voor plek waar club nu staat

ADO-begroting moet omhoog voor plek waar club nu staat

Gepubliceerd: maandag 28 april 2014 om 15:14ma 28-04-2014 om 15:14

Door een opmerkelijke reeks onder trainer Henk Fraser, staat ADO Den Haag nu in het linkerrijtje op de negende plaats. De bovenste helft van de Eredivisie is waar de Zuid-Hollanders graag willen verblijven, maar daarvoor moet de club toewerken naar een hogere begroting.

Voordat Fraser het stokje overnam van Maurice Steijn was ADO nog hekkensluiter en bij afdaling naar de Jupiler League zou de begroting zelfs omlaag moeten. "Ieder jaar maken we een stapje en doordat we niet gedegradeerd zijn kunnen we verder bouwen. Maar de begroting moet de komende jaren omhoog", zegt algemeen directeur Piet Jansen tegen Omroep West.

"Om structureel in het linkerrijtje te staan, heb je een grotere begroting nodig", vervolgt hij. "Je hebt dan een aantal miljoen meer nodig om je selectie te versterken." Dat de gewenste spelers geen garantie geven, blijkt wel. Jansen: "Kijk bijvoorbeeld naar Roda. Wij wilden de spelers die zij uiteindelijk haalden ook halen, maar wij konden die niet betalen."

ADO Den Haag schroeft de begroting voor volgend seizoen nog niet omhoog. "Je moet heel realistisch en voorzichtig begroten. Als je kijkt naar dit jaar, een jaar zonder transferinkomsten, dan draaien we gewoon quitte", legt Jansen uit. "Ik verwacht eigenlijk dat we een kleine winst gaan maken. Het is dus niet meer zo dat wij spelers moeten verkopen om de begroting sluitend te maken. Dat is heel knap voor een club als ADO."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws