'Rothosen'-clubicoon: Alle HSV-harten bloeden op dit moment
"Op basis van hoe HSV op dit moment speelt, vraag je je af waar ze nog punten kunnen pakken"

'Rothosen'-clubicoon: "Alle HSV-harten bloeden op dit moment"

28-04-2014 15:42

Bij Hamburger SV is de situatie al het hele seizoen nijpend, maar twee wedstrijden voor het einde lijkt degradatie of in het meest positieve geval het spelen van p/d duels onontkoombaar. Clubicoon Uwe Seeler, die de hoogtijdagen van HSV meemaakte, ziet het somber in.

Momenteel staat HSV zestiende, wat playoffs voor lijfsbehoud betekent. De achterstand op VfB Stuttgart is al vijf punten en de degradatiekandidaten 1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig zitten op het vinkentouw om de plek van Die Rothosen over te nemen. 

"Alle HSV-harten bloeden op dit moment", citeert de NOS Seeler, die meer dan vierhonderd goals voor HSV maakte. "De hoop neemt met de wedstrijd af. Ik hoop dat het elftal zich herpakt en dat we deze plaats met een beetje geluk vast kunnen houden. Ik kan me niet voorstellen dat HSV degradeert, maar de druk wordt iedere week groter."

Hamburger SV, de club van Rafael van der Vaart, is de enige Duitse vereniging die nog nooit uit de Bundesliga degradeerde. De Noord-Duitsers spelen sinds de oprichting van de competitie in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau.

"Op basis van hoe HSV op dit moment speelt, vraag je je af waar ze nog punten kunnen pakken", denkt Seeler hardop. "Tegen Bayern is het zwaar en Mainz is ook niet makkelijk. Ik kan helaas niet meer helpen en alleen maar duimen. Voor de rest moeten de spelers het doen."

Programma HSV (27 punten):
Hamburger SV - Bayern München
FSV Mainz 05 - Hamburger SV

Programma Nürnberg (26 punten):
1. FC Nürnberg - Hannover 96
Schalke 04 - 1. FC Nürnberg

Programma Braunschweig (25 punten):
Eintracht Braunschweig - FC Augsburg
Hoffenheim - Eintracht Braunschweig