Clubman dreigt verstek te moeten laten gaan in cruciaal duel NEC
Gentenaar kampt met blessure

Clubman dreigt verstek te moeten laten gaan in cruciaal duel NEC

28-04-2014 19:57

Op de cruciale slotdag van de Eredivisie dreigt NEC geen beroep te kunnen doen op Dennis Gentenaar. De geroutineerde doelman kampt met een kuitblessure en is mogelijk niet inzetbaar tegen Ajax.

"Ik heb er flink last van", vertelde de Nijmegenaar aan Omroep Gelderland. "Er is een echo gemaakt en woensdag wordt er opnieuw naar gekeken. Het is nog helemaal stijf en behoorlijk pijnlijk. Het gebeurde na een onverwachte terugspeelbal van Rens van Eijden. Balen, want ik weet niet of ik dit seizoen nog in actie kom. Het liefst ben ik er zaterdag tegen Ajax gewoon weer bij."

NEC kan als nummer zeventien van de Eredivisie niet meer boven de degradatiezone eindigen. In het beste geval kan de ploeg van Anton Janssen zich via de play-offs redden, maar rechtstreekse degradatie is eveneens mogelijk. De Nijmeegse ploeg begint met een voorsprong van drie punten ten opzichte van Roda JC Kerkrade aan de wedstrijd tegen de landskampioen, in de wetenschap dat de Limburgers een iets beter doelsaldo hebben.

Gentenaar werd dit seizoen in de basisploeg geplaatst na opzichte blunders van Kalle Johnsson tegen Roda JC. Na dit seizoen neemt hij afscheid.