FC Twente presenteert veelbelovende Zuid-Afrikaan: Voor mij komt een droom uit
Lok: "We zijn blij dat hij komende zomer de overstap maakt naar FC Twente"

FC Twente presenteert veelbelovende Zuid-Afrikaan: "Voor mij komt een droom uit"

29-04-2014 17:14
3

FC Twente heeft zich verzekerd van de diensten van Nana Ntuli. De middenvelder uit Zuid-Afrika zette dinsdag zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar in Enschede, laat FC Twente middels de officiële website weten.

De achttienjarige Ntuli komt over van Orlando Pirates. Op elfjarige leeftijd sloot hij aan bij de jeugdopleiding van de Zuid-Afrikaanse club. Ntuli is jeugdinternational van het Afrikaanse land. In december 2013 kroonde hij zich met Zuid-Afrika onder 20 tot kampioen van het continent. "Voor mij komt met dit contract een droom uit, voetballen in een Europese competitie", reageert Ntuli op de officiële website van FC Twente.

"Tijdens een toernooi met een jeugdteam van Orlando Pirates in Londen ben ik door FC Twente gescout. Afgelopen jaar heb ik enkele trainingsstages gelopen bij de Voetbalacademie van FC Twente en al kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. Vanaf de eerste dag was het gevoel goed bij FC Twente en ik ben blij dat ik de trainers tijdens mijn stage heb kunnen overtuigen. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen."

Technisch manager Cees Lok laat weten dat Ntuli tijdens verschillende stageperiodes bij FC Twente A1 en Jong FC Twente een goede indruk achterliet op de technische staf. "We zijn blij dat hij komende zomer de overstap maakt naar FC Twente. Als middenvelder kan hij zowel aanvallend als verdedigend spelen. Nana sluit aan het begin van het nieuwe seizoen aan bij de selectie van Jong FC Twente", aldus Lok.