'Oud-assistent prijkt hoog op wensenlijstje van Adriaanse voor FC Utrecht'
Adriaanse schuift Nijland naar voren als 'superassistent' van hoofdtrainer Alflen

'Oud-assistent prijkt hoog op wensenlijstje van Adriaanse voor FC Utrecht'

30-04-2014 11:36

FC Utrecht praat met Co Adriaanse over een mogelijke samenwerking. Adriaanse is bij de club in beeld voor de rol van technisch adviseur. Inmiddels heeft de oud-trainer van onder meer Ajax en AZ zijn 'wensenlijstje' doorgegeven aan het Utrecht-bestuur.

Eén van de personen die Adriaanse graag naar Utrecht wil halen is Luc Nijholt. De 53-jarige trainer werkte eerder met Adriaanse samen bij Red Bull Salzburg en bij het Olympisch elftal van Qatar. Volgens het Algemeen Dagblad is het de bedoeling dat Nijholt bij FC Utrecht als verlengstuk van Adriaanse binnen de technische staf zal fungeren.

Nijholt zit momenteel zonder werkgever. Zijn laatste klus als assistent-trainer beleefde Nijholt in China, waar hij bij Shandong Luneng Taishan als rechterhand van Henk ten Cate werkzaam was. Over interesse heeft Nijholt niet te klagen, weet het AD. De coach voert momenteel gesprekken met twee clubs. Een andere aanbieding om in het buitenland aan de slag te gaan wees Nijholt onlangs af.

Nijholt is nog niet officieel benaderd door de club, weet de krant. De ervaring van Nijholt moet ter ondersteuning dienen van de beoogde nieuwe hoofdtrainer, Rob Alflen. Vanuit dat licht bekeken krijgt ook Sjors Ultee wellicht een prominente rol binnen de staf van FC Utrecht. Ultee is momenteel als techniektrainer werkzaam bij de club.