'Geen Afrikaans avontuur voor Advocaat, Marokko kiest voor ervaren Italiaan'
Vrijdag presentatie aan pers en publiek

'Geen Afrikaans avontuur voor Advocaat, Marokko kiest voor ervaren Italiaan'

30-04-2014 18:35
1

Dick Advocaat was volgens berichten nadrukkelijk in beeld bij de Marokkaanse voetbalbond voor de functie van bondscoach. Het Afrikaanse land heeft echter niet gekozen voor de Nederlander, maar zal de verantwoordelijkheid voor het nationale elftal neerleggen bij Giovanni Trapattoni, meldt Sport Mediaset.

De 75-jarige Italiaan was volgens de berichtgeving dinsdag al in Marrakesh om de onderhandelingen met de voetbalbond definitief af te ronden. Trapattoni zou al tot een akkoord gekomen zijn en zijn handtekening gezet hebben onder een meerjarig contract. Vrijdag wordt de nieuwe bondscoach gepresenteerd aan pers en publiek.

Trapattoni moet ervoor zorgen dat Marokko tijdens het WK van 2018 in Rusland weer van de partij zal zijn. Het land wist zich niet te kwalificeren voor de eindronde van het WK in Brazilië.

De Italiaan kwam als voetballer tot zeventien interlands. Hij was als trainer onder andere werkzaam bij AC Milan, Juventus, Internazionale, Bayern München en bij de Ierse voetbalbond als bondscoach