Pieters geniet van concurrentiestrijd met oud-Barça-verdediger: We zijn vrienden
"Er is een goede, gezonde rivaliteit tussen ons. Ik wil spelen, hij wil spelen"

Pieters geniet van concurrentiestrijd met oud-Barça-verdediger: "We zijn vrienden"

01-05-2014 13:49

Erik Pieters is lovend over Marc Muniesea. De oud-verdediger van FC Barcelona maakte in 2013 de overstap naar Stoke City, waar hij wekelijks de concurrentie aangaat met de voormalig verdediger van PSV.

De oud-PSV'er startte dit seizoen in 33 van de 36 Premier League-duels die Stoke City speelde, maar moest tegen Tottenham Hotspur toezien hoe trainer Mark Hughes de voorkeur gaf aan Muniesa. Zwaar viel het besluit van Hughes Pieters niet. Liever kijkt de Nederlander vooruit naar de wedstrijd van komend weekend tegen Fulham. Door de schorsing van verdediger Ryan Shawcross lijkt Pieters zich op te mogen maken voor een rentree in de basiself van Stoke City.

"Muni speelde heel goed tegen Tottenham Hotspur, in die wedstrijd bewaakte hij Aaron Lennon. Een goede, snelle speler", zegt Pieters in gesprek met The Stoke Sentinel. "Naar mijn mening speelde hij een hele sterke wedstrijd. Er is een goede, gezonde rivaliteit tussen ons. Ik wil spelen, hij wil spelen, dus we moeten afwachten wat de manager besluit. Misschien kiest hij er tegen Fulham voor om mij op links op te stellen en Muni in het centrum. Ik denk dat dat een goede keuze is! Muni is mijn vriend. We zijn hier samen gekomen en we zullen voor altijd vrienden zijn."