Assistent kon ei kwijt bij Koeman: Hij heeft de club zijn gezicht terug gegeven
Van Gastel is tevreden bij Feyenoord en haalt voldoening uit zijn werk

Assistent kon ei kwijt bij Koeman: "Hij heeft de club zijn gezicht terug gegeven"

03-05-2014 16:23
1

Jean-Paul van Gastel zit zaterdag in de wedstrijd tegen AZ voor het laatst in de dug-out met Ronald Koeman. De assistent-trainer van Feyenoord vindt het jammer dat de hoofdtrainer na dit seizoen vertrekt bij de Rotterdammers, maar kan de beslissing vanuit de ogen van beide kampen begrijpen.

"Ronald heeft zichzelf een podium gegeven door prima te presteren met Feyenoord. Voor beiden is het een win-winsituatie", zegt Van Gastel, die nooit heeft gedacht na dit seizoen zelf hoofdtrainer te worden, tegenover RTV Rijnmond. Toch heeft hij wel degelijk de ambities om op eigen benen te staan. "Maar wanneer is lastig te zeggen, je weet nooit hoe het loopt. Het is nu in ieder geval niet het moment om elders wat ervaring op te gaan doen."

Aan de driejarige samenwerking met Koeman houdt Van Gastel een goed gevoel over. "Hij heeft goed gepresteerd met Feyenoord en bovendien de club zijn gezicht terug gegeven", vervolgt de voormalig Oranje-international in gesprek met de regio-omroep. "Wij (Van Gastel en Giovanni van Bronckhorst, red.) konden als stafleden altijd ons ei kwijt bij Koeman. Daarnaast was altijd heel duidelijk wat onze rol precies was."

Van Gastel heeft het naar zijn zin bij Feyenoord en is voorlopig tevreden met zijn rol binnen de club. "Zoals ik nu functioneer heb ik het prima naar mijn zin. Of dat komend seizoen ook zo is moet de praktijk uit gaan wijzen. Het eerste gesprek met Fred Rutten was in ieder geval positief. Ik haal voldoening uit mijn werk. Ik kan met mensen omgaan, mezelf ontwikkelen en de club presteert goed. Het is gaaf als je werkzaamheden resultaat opleveren", besluit hij.