HSV kan veilige haven na nieuw pak slaag vergeten; Stevens redt VfB
Bayern deelt HSV nieuwe mokerslag uit, Gladbach zeker van Europa League

HSV kan veilige haven na nieuw pak slaag vergeten; Stevens redt VfB

03-05-2014 17:25

Pas in de laatste speelronde van de Duitse Bundesliga wordt duidelijk welke club direct degradeert. Na de 33ste speelronde is in elk geval zeker dat die strijd tussen drie clubs gaat: Hamburger SV, Eintracht Braunschweig en 1. FC Nürnberg.

Hamburger SV was zaterdag niet in staat zijn laatste kans te grijpen. De club van Rafael van der Vaart, de Nederlandse aanvoerder werd na 68 minuten naar de kant gehaald, ging hard onderuit tegen kampioen Bayern München: 1-4. Namens de club uit München scoorden Mario Götze (2x), Thomas Müller en Claudio Pizarro. Kerem Demirbay deed iets terug voor de thuisploeg.

Door het verlies van HSV is het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens veilig in Duitsland. Stevens' equipe ging zaterdag voor eigen publiek in de slotminuut onderuit tegen VfL Wolfsburg: 1-2. Met nog één wedstrijd te gaan is het gat met de degradatiezone vijf punten. In de laatste speelronde moet blijken welke twee clubs direct degraderen naar de 2. Bundesliga en welke club op de zestiende plek eindigt.

De nummer zestien van de Bundesliga krijgt via promotie-/degradatieduels een tweede kans om zich veilig te spelen. HSV staat momenteel zestiende, de club heeft één punt meer dan 1. FC Nürnberg en twee punten meer dan Eintracht Braunschweig. Braunschweig ging zaterdag met 0-1 onderuit tegen FC Augsburg, terwijl de oude club van trainer Gertjan Verbeek op eigen veld met 0-2 verloor van Hannover 96.

Uitslagen Bundesliga:
Borussia Dortmund - Hoffenheim 3-2
Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 3-1
Eintracht Braunschweig - FC Augsburg 0-1
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0-2
SC Freiburg - Schalke 04 0-2
Hamburger SV - Bayern München 1-4
1. FC Nürnberg - Hannover 96 0-2
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 1-2
Werder Bremen - Hertha BSC 2-0