De Tien: snelste spelers ter wereld

De Tien: snelste spelers ter wereld

Gepubliceerd: dinsdag 6 mei 2014 om 10:10di 06-05-2014 om 10:10

Fysiek en snelheid zijn in het hedendaagse voetbal steeds belangrijker geworden. Dat blijkt ook wel uit een nieuwe aflevering van 'De Tien': de beste spelers ter wereld zijn vaak ook één van de snelste spelers ter wereld.

10. Arjen Robben (30,6 km/h)
We beginnen de top-tien met de enige Nederlander in deze lijst. Arjen Robben behaalt als rechtsbuiten van Bayern München een topsnelheid van 30,6 kilometer per uur. 9. Frank Ribery (30,7 km/h)
Ook de tweede speler is een vleugelaanvaller van Bayern München. Franck Ribéry, die op dit moment niet in zijn beste vorm verkeert, wint de sprint net van ploeggenoot Robben.8. Wayne Rooney (32,1 km/h)
Wayne Rooney is als nummer acht van de wereld de enige echte centrumspits in deze lijst. De spits van Manchester United, die inmiddels steeds vaker achter de diepste man fungeert, loopt liefst 32,1 kilometer per uur.7. Lionel Messi (32,5 km/h)
Misschien wel de beste speler ter wereld moet wat snelheid betreft zes spelers voor laten gaan. Lionel Messi is bij vlagen niet te volgen, maar met 34,1 kilometer per uur is bijvoorbeeld rivaal Cristiano Ronaldo sneller.6. Aaron Lennon (32,8 km/h)
Aaron Lennon behaalt op de vleugels bij Tottenham Hotspur snelheden van 32,8 kilometer per uur. De backs in Engeland hebben het er maar zwaar mee!5. Pierre-Emerick Aubameyang (33,5 km/h)
Wij hadden Pierre-Emerick Aubameyang eerlijk gezegd iets hoger verwacht. Afgelopen zomer ging immers nog het verhaal dat deze snelheidsduivel van Borussia Dortmund de 30 meter in 3,7 seconden sprintte. Daarmee zou hij sneller zijn geweest dan sprintkoning Usain Bolt.4. Cristiano Ronaldo (34,1 km/h)
De winnaar van de Gouden Bal in 2013, de prijs voor de beste speler van het jaar, haalt het podium net niet. Zijn topsnelheid van 34,1 kilometer per uur is echter wel een enorm wapen.3. Gareth Bale (34,7 km/h)
Tegenstanders van Real Madrid weten soms niet waar ze het moeten zoeken, want naast Ronaldo kan ook Gareth Bale er wat van. De duurste speler ter wereld is goed voor een topsnelheid van 34,7 kilometer per uur, waarmee hij zich de snelste speler van de Primera División mag noemen.2. Antonio Valencia (35,2 km/h)
Een onomstreden basisspeler is Antonio Valencia bij Manchester United nooit geweest, maar aan zijn snelheid zal dat niet liggen. Louis van Gaal, een groot voorstander van vleugelspelers, kan volgend seizoen beschikken over de op één na snelste speler ter wereld.1. Theo Walcott (35,7 km/h)
Jullie hadden hem misschien al zien aankomen: Theo Walcott is de snelste speler ter wereld. De aanvaller van Arsenal, vorig seizoen ook de snelst scorende Premier League-speler, haalt een topsnelheid van maar liefst 35,7 kilometer per uur!*De lijst is samengesteld door de FIFA. Alleen spelers actief in Europa zijn meegenomen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws