Sneijder bezorgt Galatasaray in vurige finale de beker
Middenvelder maakt enige doelpunt: 1-0

07-05-2014 21:07
1

Galatasaray heeft een mislukt seizoen woensdag toch nog enige glans gegeven door voor de vijftiende keer in de clubhistorie beslag te leggen op de Turkse beker. In de finale bleek de topclub uit Istanbul met 1-0 te sterk voor Eskisehirspor.

Wesley Sneijder heeft zijn waarde voor Galatasaray weer eens bewezen. De middenvelder brak woensdagavond in de Turkse bekerfinale tegen Eskisehirspor de ban. Op de rand van buitenspel pikte de oud-Ajacied in de zeventigste minuut de bal op in het strafschopgebied waarna hij beheerst tot scoren kwam. Zijn doelpunt bleek tevens de beslissing.

Het was het enige doelpunt in een bij vlagen grimmige wedstrijd, die in de eerste helft door vuurwerk op het veld even moest worden onderbroken. Waar de Nederlandse bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle door vuurwerk ruim een half uur stilgelegd werd, besloten de Turken al na een paar minuten weer verder te spelen alsof er niets gebeurd was.

Voor Sneijder, die na afloop het stralende middelpunt was van een spontaan feestje op het veld, was het zijn derde hoofdprijs met zijn Turkse club. Hij werd vorig jaar kampioen met Galatasaray en veroverde begin dit seizoen de Turkse SuperCup. Met nog twee wedstrijden te spelen, kan de ploeg van Sneijder in de competitie achter kampioen Fenerbahçe nog als tweede eindigen.