In het kort: Heracles en Go Ahead spelen gelijk, Cech maanden aan de kant

In het kort: Heracles en Go Ahead spelen gelijk, Cech maanden aan de kant

08-05-2014 17:39

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Heracles en Go Ahead oefenen: 2-2
Heracles Almelo en Go Ahead Eagles hebben donderdag tijdens een oefenwedstrijd gelijkgespeeld. In Almelo eindigde de trainingspartij tussen de twee eredivisionisten in 2-2. Go Ahead, de nummer dertien van de Eredivisie, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Lars Lambooij. Nog geen tien minuten later bracht de Fin Aleksei Kangaskolkka de Almeloërs uit een strafschop weer op gelijke hoogte. Na ruim een uur spelen was het opnieuw Kangaskolkka die het net wist te vinden en de thuisclub op een 2-1 voorsprong zette. Niet veel later kregen ook de bezoekers een penalty. Omar Kavak faalde niet en bepaalde eindstand op 2-2

Cech pas in juli terug van operatie
Chelsea-doelman Petr Cech is voor zo'n twee maanden uitgeschakeld. De Tsjech heeft woensdag een schouderoperatie ondergaan en moet de komende acht tot tien weken revalideren. Dat heeft zijn club donderdag gemeld. Cech ontwrichtte zijn schouder twee weken geleden in het duel in de halve finale van de Champions League met Atlético Madrid. De ervaren goalie (31) zou door de kwetsuur dit seizoen al niet meer in actie komen.

Benfica heeft helft van quadruple binnen
Benfica heeft de eerste van drie finales in minder dan twee weken winnend afgesloten. De Portugese landskampioen zegevierde woensdagavond met 2-0 over Rio Ave in de eindstrijd van Taça de Liga, één van de twee bekertoernooien in het Zuid-Europese land. Rodrigo en Luisão scoorden de doelpunten. Benfica speelt op 14 mei de finale van de Europa League tegen Sevilla en vier dagen later is weer Rio Ave de tegenstander in de eindstrijd van de Taça de Portugal.

"Zwijgen en hard werken" met Jankovic
KV Mechelen heeft in Aleksandar Jankovic de nieuwe trainer gevonden. De 42-jarige Serviër is de opvolger van Franky Vercauteren, wiens contract niet werd verlengd. Jankovic heeft voor twee jaar getekend bij de formatie uit de eerste klasse. De Serviër is geen onbekende in België. Hij had eerder Lokeren onder zijn hoede. In eigen land was Jankovic verantwoordelijk voor het beloftenelftal en Rode Ster Belgrado. Zijn boodschap is duidelijk: "Kijk, als je met 31 punten op dertig wedstrijden eindigt, dan moeten we vooral zwijgen en in stilte hard werken om het weer beter te doen."

Sydney FC stelt Arnold aan
De Australische oud-international Graham Arnold is de nieuwe coach van Sydney FC. De voormalig voetballer van NAC en Roda JC heeft bij de club een contract voor drie jaar getekend. Arnold volgt Frank Farina op, die vorige maand na de vroege uitschakeling in de play-offs werd ontslagen. Bij Sydney FC zal hij het moeten stellen zonder de Italiaan Alessandro del Piero. De oud-speler van Juventus besloot onlangs zijn contract niet te verlengen.

'La Rojita' neemt Celades als bondscoach
Ook Spanje onder 21 heeft een nieuwe trainer. Voormalig Spaans international Albert Celades (38) is als bondscoach van La Rojita de opvolger van Julen Lopetegui, die naar FC Porto gaat. De oud-middenvelder van onder meer FC Barcelona en Real Madrid was al werkzaam bij de Spaanse voetbalbond en trainde de beloften tot twintig jaar.