Löw doet geen beroep op Gomez; Khedira en Klose terug
Zes Duitse talenten zonder interlands mogen zich gaan bewijzen

Löw doet geen beroep op Gomez; Khedira en Klose terug

08-05-2014 13:06
2

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft Sami Khedira en Miroslav Klose opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het WK voetbal. Beide spelers zijn na een lange periode van blessureleed net weer fit.

De nog geblesseerde aanvaller Mario Gomez en doelman René Adler behoren niet tot de groep van dertig man. Löw moet zijn ploeg voor het WK terugbrengen tot 23 namen. "Achter alle namen die ik heb gekozen, staat een duidelijk ja'', zei Löw donderdag bij de bekendmaking in Frankfurt.

Khedira maakt sinds kort weer deel uit van van de selectie van Real Madrid, nadat hij november vorig jaar zijn voorste kruisband afscheurde. Klose keerde eerder deze maand bij Lazio Roma terug op het veld nadat hij een maand aan de kant had gestaan met een blessure aan zijn dijbeen.

Erik Durm, Kevin Volland, Leon Goretzka en Max Meyer behoren voor het eerst tot de A-selectie. De keuze voor de vier talenten is volgens Löw een signaal naar de toekomst, net als het selecteren van keeper Ron-Robert Zieler. Ook André Hahn en Shkodran Mustafi zijn nog interlandloos.

De voorlopige selectie van Duitsland:

Doel: Manuel Neuer, Roman Weidenfeller and Ron-Robert Zieler.

Defensie: Erik Durm, Jérome Boateng, Kevin Grosskreutz, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Marcell Jansen, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Shkodran Mustafi, Marcel Schmelzer.

Middenveld: Lars Bender, Julian Draxler, Mario Götze, Leon Goretzka, André Hahn, Sami Khedira, Toni Kroos, Max Meyer, Thomas Müller, Mesut Ozil, Bastian Schweinsteiger.

Aanval: Miroslav Klose, Lukas Podolski, Marco Reus, André Schürrle, Kevin Volland.