Alonso kraakt mentaliteit Real-spelers: Dit moet een les zijn voor ons
"Dit mag niet gebeuren tijdens de Champions League-finale in Lissabon"

Alonso kraakt mentaliteit Real-spelers: "Dit moet een les zijn voor ons"

08-05-2014 16:57

Xabi Alonso toont zich buitengewoon kritisch over de mentaliteit van de spelers van Real Madrid. De Koninklijke bewees zichzelf een slechte dienst door woensdag op een gelijkspel te blijven steken op bezoek bij Real Valladolid (1-1).

Door de puntendeling is Real Madrid in de race om de Spaanse titel afhankelijk van de prestaties van Atlético Madrid en FC Barcelona. "Dit moet een les zijn voor ons", citeert de NOS Alonso na afloop van het duel met Valladolid. "We hadden niet de concentratie die nodig is voor een belangrijke wedstrijd als deze. Ik mag hopen dat dit niet nog eens gebeurt, want het was niet een wedstrijd waarin we het ons konden veroorloven om achterover te leunen."

"Nadat wij op voorsprong waren gekomen, hadden wij niet de juiste instelling, waardoor zij een belangrijk punt pakten. Dit mag niet gebeuren tijdens de Champions League-finale in Lissabon. De competitie is moeilijk voor ons op dit moment. Deze wedstrijd moet een goede les voor ons zijn voor de Champions League. Dat kan een unieke wedstrijd worden, daarin moeten we de concentratie bewaren", aldus Alonso.