Blind: Ik wil mijn vader niet in een moeilijke situatie brengen
"Ik ben misschien bescheiden, maar het is niet aan mij om dat te roepen"

Blind: "Ik wil mijn vader niet in een moeilijke situatie brengen"

08-05-2014 17:41

Na een sterk seizoen in dienst van Ajax mag Daley Blind volgens vele voetbalvolgers goede hoop hebben op een basisplaats bij het Nederlands elftal tijdens het WK in Brazilië, komende zomer. De Ajacied wil niet al te ver op de zaken vooruitlopen.

"Nee, zo denk ik niet. Ik wil gewoon ontzettend mijn best doen en meegaan naar het WK. Als ik uiteindelijk bij de definitieve selectie zit, ga ik natuurlijk voor een basisplaats. Ik ben misschien bescheiden, maar het is niet aan mij om dat te roepen", zegt Blind in gesprek met de NOS. Dat velen in Blind de meest geschikte linksback van Oranje zien, geeft hem wel een trots gevoel.

"Het is wel een teken dat ik goed bezig ben", aldus de 24-jarige Blind, die in de ogen van bondscoach Louis van Gaal op het middenveld ook goed tot zijn recht komt. "Dat is ook een compliment. Ik speel daar pas sinds dit seizoen. Ik heb me goed ontwikkeld op die positie. Ook op die positie wil ik me graag laten zien. Of ik een voorkeur heb? Het zijn beide leuke posities, waar heel andere dingen gevraagd worden. Op het middenveld ben je wel iets dominanter aanwezig en dan heb je een belangrijkere rol in het veld. Ja, ik vind dat wel een mooie positie."

Bij het Nederlands elftal werkt Blind nauw samen met zijn vader, Danny. Blind senior is assistent van bondscoach Van Gaal. Voor een lastige situatie zorgt de familieband tussen de twee niet. "We kunnen vader en trainer heel goed scheiden. Als wij even zitten gaat het vooral over de thuissituatie. Meer over de persoonlijke dingen en niet over het Nederlands elftal. Ik wil mijn vader niet in een moeilijke situatie brengen", besluit Blind op de website van de NOS.