Voormalig ADO-verdediger wijst voorstel Chelsea af: Willen het dubbele
Omeruo neemt aanbieding niet serieus

Voormalig ADO-verdediger wijst voorstel Chelsea af: "Willen het dubbele"

08-05-2014 22:26

Kenneth Omeruo is niet onder de indruk van de aanbieding die hij van Chelsea kreeg om zijn contract te verlengen. De verdediger, die dit seizoen veel indruk heeft gemaakt op huurbasis bij Middlesbrough, heeft het voorstel dan ook van tafel geveegd.

De 21-jarige Omeruo groeide bij Middlesbrough uit tot één van de beste verdedigers van de Engelse tweede klasse en Chelsea wil dan ook graag door met de Nigeriaanse international, maar dat bleek volgens de zaakwaarnemer van de speler niet uit de aanbieding die de Engelse topclub zijn cliënt deed. "We willen dat de aanbieding verdubbeld wordt", aldus Chika Akujobi tegenover AfricanFootball.com.

De kans op een vertrek van Omeruo is echter groot. "Zij hebben ons gezegd dat ze een nieuw beleid hebben voor jonge spelers die nog niet zijn doorgebroken in het eerste elftal. De club gaat daarom geen enorme aanbieding doen. Maar Kenneth heeft zichzelf bewezen in het Championship, een competitie die veel fysieker is dan de Premier League. Chelsea is nu aan zet en haast is geboden, we willen duidelijkheid voor de zomerstop."

Tussen 2011 en 2013 verhuurde Chelsea Omeruo nog aan ADO Den Haag, waar hij eveneens een vaste waarde was. De fysiek sterke mandekker kan zowel rechts als centraal in de defensie uit de voeten. Er zou veel belangstelling voor hem bestaan.