KNVB plant tweede helft Sparta - NEC op vrijdag in
Wedstrijd mogelijk in stadion van Excelsior

08-05-2014 22:53

De tweede helft van de play-offwedstrijd Sparta - NEC wordt vrijdagavond gespeeld, meldde Sparta donderdag. Scheidsrechter Tom van Sichem besloot het duel donderdag na rust niet meer te hervatten. Op de doorweekte grasmat van Het Kasteel was voetbal niet meer mogelijk. De stand was op dat moment nog 0-0.

In overleg met beide clubs en de KNVB werd afgesproken de laatste 45 minuten te verplaatsen naar vrijdag. De aftrap is in principe om 20.00 uur. Mocht het veld van Sparta dan nog onbespeelbaar zijn, kan mogelijk worden uitgeweken naar de accommodatie van Excelsior, waar kunstgras ligt.

Voor de return wordt vastgehouden aan zondag. Maandag zou ook kunnen, maar dan heeft de tegenstander in de beslissende ronde om promotie naar de eredivisie een dag langer rust.

Arbiter Tom van Sichem benadrukte na het staken van de wedstrijd nog maar eens dat hij geen andere mogelijkheid zag. "Ik heb de rust nog afgewacht en overlegd met de KNVB", vertelde Van Sichem bij FOX Sports. "Het ging steeds harder regenen. De bal rolde niet meer en ook de gezondheid van de spelers kwam in gevaar."