Sparta boekt uitgerekend tegen NEC eerste thuiszege van 2014
Boukhari houdt Eredivisie-droom Rotterdammers levend

Sparta boekt uitgerekend tegen NEC eerste thuiszege van 2014

09-05-2014 20:47
1

Sparta Rotterdam kende een dramatisch seizoen en eindigde als zestiende in de Jupiler League. Toch mag de roemruchte club nog hopen op promotie naar de Eredivisie. Vrijdag werd in de halve finale van de play-offs namelijk met 1-0 gewonnen van NEC Nijmegen.

De Rotterdamse eerstedivisieclub zegevierde met 1-0 over de eredivisionist dankzij een late treffer van Nourdin Boukhari, die een afstandsschot van Huseyin Dogan trefzeker verlengde. Aan het doelpunt ging een fout van NEC-verdediger Danzell Gravenberch vooraf.

Het duel moest donderdag na de eerste helft bij een stand van 0-0 worden gestaakt wegens overvloedige regenval en een onbespeelbaar veld. Even leek het erop dat ook de tweede helft vrijdagavond zou worden geteisterd door slagregens. Ruim een uur voor de hervatting van het duel was het nog noodweer rond het Kasteel.

Uiteindelijk konden beide ongewijzigde teams zonder 'hemelwater' aan het tweede bedrijf beginnen. Het veld was niettemin opnieuw drijfnat, maar zonder de grote en diepe plassen die donderdag verder spelen onmogelijk maakten.

Beide ploegen speelden met grote inzet en strijdlust. Veel kansen ontstonden echter niet op het spekgladde veld. Boukhari was in de 64ste minuut met een kopbal op de lat dicht bij de openingstreffer. NEC-spits Michael Higdon kopte als invaller in de 79ste minuut de bal net voorlangs. Uiteindelijk dompelde Boukhari de 500 Nijmeegse fans in Rotterdam in rouw.

De return in Nijmegen is volgens plan op zondag. De aftrap is wel pas om 16.30 uur in plaats van 12.30 uur. Hierdoor hebben beide teams iets meer rust.

(ANP)