Chelsea-huurling: Waarschijnlijk laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld

Chelsea-huurling: "Waarschijnlijk laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld"

Gepubliceerd: zondag 11 mei 2014 om 10:06zo 11-05-2014 om 10:06

Patrick van Aanholt verwacht niet dat hij komend seizoen nog te zien zal zijn in het shirt van Vitesse. De van Chelsea gehuurde vleugelverdediger ging zaterdag met zijn ploeg hard onderuit in het Gelredome tegen FC Groningen (1-4) waardoor de Arnhemse club roemloos afscheid nam van het seizoen 2013/2014.

"Ik heb waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld. Er zijn al gesprekken met Chelsea geweest, maar meer wil ik daar niet over zeggen", aldus de verdediger tegenover NUsport.

De 23-jarige verdediger speelde drie seizoenen op huurbasis in Arnhem. Dit seizoen moest hij echter ook meerdere keren genoegen nemen met een plaats op de reservebank. "Dat stelde mij wel teleur. Je wilt altijd spelen. Het ligt aan jezelf om je dan terug te knokken in de basis. Ik heb het goed opgepakt, goed getraind en heb daarna geen wedstrijd meer gemist."

Vitesse maakte in de eerste maanden van het seizoen een zeer sterke indruk. Vervolgens wist de ploeg de koppositie niet vast te houden. "Voor de winterstop ging alles goed en daarna is alles een stuk minder gegaan. Ik zou niet weten waar dat aan ligt. Misschien aan de mentaliteit van de spelers."

Van Aanholt hoopt dat zijn seizoen nog een vervolg krijgt in Brazilië tijdens het WK. "Ik heb er alles aan gedaan om mezelf te laten zien. Het is nu aan de bondscoach. Als hij me oproept, dan zou ik daar heel erg blij mee zijn. Ik heb nog met niemand contact gehad. Ik ga maandag naar de training van Vitesse en dan hoor ik wel of er iets gaat gebeuren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws