Teleurgestelde Van den Berg:  We moeten van de play-offs af

Teleurgestelde Van den Berg: "We moeten van de play-offs af"

Gepubliceerd: zondag 11 mei 2014 om 10:34zo 11-05-2014 om 10:34

Joey van den Berg won zaterdagavond met sc Heerenveen de thuiswedstrijd tegen AZ (1-0), maar dat was niet voldoende om door te stoten naar de finale van de play-offs. De middenvelder hoopt dat de KNVB nog eens kritisch gaat kijken naar het ‘toetje’ van de Eredivisie en weer de positie op de ranglijst bepalend laat zijn voor een Europees ticket.

"We moeten van de play-offs af. Plaats vijf moet gewoon Europees voetbal halen, dan was je al gelijk klaar geweest. Je werkt keihard Je hebt een goede serie neergezet en dan kom je hier en is het snel afgelopen", aldus Van den Berg tegenover De Telegraaf.

Het komend seizoen moeten missen van Europees voetbal doet pijn in Friesland. "Dat is zonde, want ik ben ook naar Heerenveen gekomen om Europees te gaan voetballen en dat zit er dit jaar weer niet in."

Heerenveen eindigde dit seizoen op de vijfde plaats, slechts twee punten achter de nummer vier PSV. Van den Berg, die in 2012 overstapte van PEC Zwolle naar Friesland, kwam tot 31 competitiewedstrijden voor zijn werkgever.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws