Bayer zet Europese top te kijk en gaat aan de haal met zeer gewilde Zwitser
Drmic maakt overstap van 1. FC Nürnberg naar Bayer Leverkusen

Bayer zet Europese top te kijk en gaat aan de haal met zeer gewilde Zwitser

12-05-2014 12:58

Bayer Leverkusen heeft zich versterkt met Josip Drmic. De 21-jarige international van Zwitserland maakt komende zomer de overstap van 1. FC Nürnberg. Dat laat Bayer maandag weten.

De aanvaller kwam met zijn nieuwe werkgever een contract tot de zomer van 2019 overeen. Bayer troefde in de strijd om Drmic flink wat Europese topclubs af. De aanvaller, dit seizoen goed voor zeventien treffers in de Bundesliga, stond onder meer hoog op het verlanglijstje van Arsenal. "Met deze transfer hebben we een duidelijk signaal afgegeven met betrekking tot onze toekomstvisie", zegt voorzitter Michael Schade.

"Josip heeft dit seizoen later zien te beschikken over buitengewone kwaliteiten, hij behoort tot de beste aanvallers van de Bundesliga. Met zijn komst willen we onze aanvalslinie nog een keer van een nieuwe kwaliteitsinjectie voorzien en het elftal zo klaarstomen voor de nieuwe editie van de Champions League." Ook sportief directeur Rudi Völler kan zijn geluk niet op.

"We hebben in de jacht op Josip concurrenten van naam verslagen en we zijn blij dat hij zich langdurig aan ons wil verbinden. Hij biedt ons verschillende opties in de aanval. Hij is snel, heeft veel doorzettingsvermogen en kan zowel op de vleugel als in het centrum uit de voeten. Josip is een topspeler die uitstekend bij onze ambities past", aldus Völler over Drmic, die met Nürnberg degradeerde naar de 2. Bundesliga.

"Het is voor mij heel zuur dat ik de club op deze manier moet verlaten", stelt de speler in kwestie. "Ondanks het treurige einde heb ik een mooie tijd meegemaakt in Nürnberg. Nu wil ik met Bayer in de top van de Bundesliga meespelen en via de play-offs de groepsfase van de Champions League bereiken. Dat is een droom voor elke profvoetballer", aldus Drmic.