Moisander: Ik wilde het team helpen, maar liet ze juist in de steek
Verdediger kijkt terug: "Dat was een pijnlijk leermoment"

Moisander: "Ik wilde het team helpen, maar liet ze juist in de steek"

13-05-2014 16:18

Niklas Moisander kijkt bij Ajax terug op weer een leerzaam jaar. Rekende hij vorig jaar af met de twijfels, afgelopen seizoen groeide hij vooral als aanvoerder en steunpilaar in de defensie.

Volgens Moisander heeft zijn ervaring Ajax zeker geholpen. "Mijn kracht zit toch in het coachen, in de organisatie goed neerzetten", vertelt hij aan Ajax Life. Ook van de aanvoerdersband leerde hij. "Siem heeft lange tijd niet gespeeld, daardoor was ik al veel wedstrijden aanvoerder. Ik heb me daarin verder ontwikkeld."

De Fin kijkt op één wedstrijd heel slecht terug: de met 1-5 verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle. De verdediger was niet helemaal fit, maar bij afwezigheid van Joël Veltman begon hij toch. "Tijdens de wedstrijd voelde ik dat ik niet hetzelfde kon brengen als normaal. Ik wilde het team helpen, maar liet ze juist in de steek. Dat was een pijnlijk leermoment. De volgende keer dat ik me niet honderd procent voel, speel ik niet."

De 28-jarige Moisander vindt dat hij afgelopen jaar weer stapjes heeft gezet, hoewel hij zijn debuutjaar moeilijker vond. "Ik was vorig seizoen nog een beetje onzeker, merkte dat de buitenwacht twijfelde of ik de juiste opvolger was van Jan Vertonghen. Ik voelde me bij AZ al een van de beste verdedigers in de Eredivisie en kon toen laten zien dat Ajax ook met mij kampioen kon worden. Het grappige is dat mensen nu ook vinden dat ik ineens goed bezig ben, terwijl ik dat gevoel dus al een paar jaar heb. Na de titel vorig seizoen heb ik niet meer het gevoel dat ik me moet bewijzen."