Van Gaal heeft alvast slecht nieuws voor vijftal Eredivisie-spelers
"Dan zouden ze er nu bij zijn geweest"

Van Gaal heeft alvast slecht nieuws voor vijftal Eredivisie-spelers

13-05-2014 16:29
5

Louis van Gaal wilde dinsdagmiddag nog weinig over zijn keuzes voor spelers kwijt. Wel had hij alvast slecht nieuws voor enkele Eredivisie-voetballers.

Van Gaal maakte namelijk duidelijk dat alleen de Eredivisie-spelers die nu in Hoenderloo zijn, ook op een plekje in de voorlopige selectie mogen rekenen. De bondscoach liet dan ook weten dat hij geen andere spelers uit de Nederlandse competitie meer selecteert. "Dan zouden ze er nu bij zijn geweest", citeert de NOS.

Dat is slecht nieuws voor de voetballers van bijvoorbeeld AZ en Vitesse, deelnemers aan de play-offs waar bijvoorbeeld Roy Beerens, Nemanja Gudelj, Nick Viergever, Davy Pröpper en Patrick van Aanholt onder contract staan. Beerens, Viergever en Van Aanholt speelden al eens voor Oranje, terwijl Pröpper in november tot de selectie behoorde. Gudelj mag officieel voor Oranje uitkomen en werd gezien als mogelijke vervanger van Kevin Strootman.

Van Gaal is enthousiast over de verrichtingen van de negentien Eredivisie-spelers die zich wel hebben mogen laten zien. "Deze jongens zijn de besten van Nederland op hun positie. Andere voetballers die in de Eredivisie actief zijn komen niet in aanmerking, anders waren ze hier geweest. Deze jonge honden hebben het in ieder geval geweldig gedaan."