Als De Boer naar het buitenland gaat, moet hij zich opnieuw bewijzen
Vorm: "Van Gaal past met zijn werkwijze perfect bij Manchester United"

"Als De Boer naar het buitenland gaat, moet hij zich opnieuw bewijzen"

14-05-2014 11:48

Michel Vorm ziet Frank de Boer en Louis van Gaal slagen in de Premier League. Volgens de doelman van Swansea City hebben de trainers alles in huis om ook in Engeland succesvol te zijn. De Boer wordt al een poosje genoemd bij Tottenham Hotspur, terwijl Van Gaal op het punt lijkt te staan een contract te tekenen bij Manchester United.

"Het goede aan Nederlandse trainers is dat zij allemaal technisch heel sterk zijn. De Hollandse voetbalschool en trainers zijn heel goed. Ik heb natuurlijk twee jaar met Van Gaal bij het Nederlands elftal gewerkt. Je ziet aan alles wat hij doet dat hij enorm veel ervaring heeft en hij heeft het altijd goed gedaan met de teams waar hij mee werkte. Hij is sterk in de details en heeft een groot analytisch vermogen", zegt Vorm in gesprek met FourFourTwo.

"Een paar jaar geleden was Frank de Boer assistent-trainer bij het nationale elftal, dus ik ken hem ook een beetje. Je kunt stellen dat hij heel veel passie heeft en er altijd bovenop zit. Hij heeft het uitstekend gedaan met de jonge spelers bij Ajax in de afgelopen vier jaar. Van Gaal is al getest, hij heeft prijzen gewonnen in Europa. Als De Boer naar het buitenland gaat, moet hij zich opnieuw bewijzen. Maar ik ben er honderd procent van overtuigd dat zij zullen slagen in de Premier League."

"Van Gaal heeft zoveel ervaring in het werken met topspelers"
In de ogen van Vorm past Van Gaal prima bij Manchester United. "Ik denk dat als je bij Ajax gewerkt hebt in één van de beste periodes van de club en bij Bayern München en FC Barcelona, dat je weet hoe het is om bij een topclub te werken. Dat is heel belangrijk, denk ik. Van Gaal heeft zoveel ervaring met het werken met topspelers. Hij zou het zeker weten goed doen bij Manchester United en zijn werkwijze zou perfect bij de club passen."

"Je moet naar het grotere plaatje kijken; niet alleen naar het eerste team. Van Gaal geeft ook andere spelers de kans. Het maakt niet uit wie je bent en hoe oud je bent. Als je goed bent, ben je goed en hij zal je absoluut opstellen, ook al heb je spelers met een grotere naam en meer ervaring voor je. Dat maakt hem niet uit. Als je met Van Gaal werkt, en dat kun je aan elke speler vragen, merk je dat hij een van de beste trainers ter wereld is."

"Van Gaal is heel open en eerlijk naar spelers. In de media kan hij weleens overkomen als een wat arrogante man, maar als je hem kent als speler is hij zo open. Een heel normale man wiens deur altijd openstaat om dingen met je te bespreken."