Trainers worden sneller en sneller ontslagen in de Premier League
Wenger schrikt van ontslaggolf in Engeland

"Trainers worden sneller en sneller ontslagen in de Premier League"

14-05-2014 23:00

Arsène Wenger is niet blij met de beleidsmatige ontwikkelingen in de Premier League dit seizoen. Clubs lijken steeds sneller afscheid te nemen van een coach na een paar mindere wedstrijden en dat doet de manager van Arsenal pijn in de ogen.

Deze week werden Tim Sherwood (Tottenham Hotspur) en Pepe Mel (West Bromwich Albion) ontslagen, tot teleurstelling van Wenger. In totaal namen al negen clubs afscheid van hun trainer, sommige clubs deden dat zelfs twee keer in één seizoen. "Voor mij is het ontslag van elke manager, of hij nou bij Tottenham werkt of elders, altijd verdrietig nieuws", aldus Wenger, die zelf al sinds 1996 op de bank zit bij Arsenal, op een persconferentie.

"Het begint nu wel zorgelijk te worden dat clubs in de Premier League sneller en sneller voor een nieuwe trainer kiezen. Dat is geen goede ontwikkeling voor de Premier League", besloot de ervaren Fransman, die zelf overigens ook in verband gebracht wordt met een vertrek. Hij bereikte maanden geleden al een akkoord over een nieuw contract, maar weigert de afspraken vooralsnog te bezegelen op papier.