In het kort: Ludogorets pakt de dubbel, Thiago en Bakker met succes onder het mes

In het kort: Ludogorets pakt de dubbel, Thiago en Bakker met succes onder het mes

15-05-2014 23:52
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Succes blijft maar komen voor Ludogorets
Ludogorets heeft donderdag beslag gelegd op de dubbel in Bulgarije. De topclub werd eerder al landskampioen en won nu ook de bekerfinale.  Botev Plovdiv, met Dustley Mulder in de basis, werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Roman Bezjak. Ludogorets baarde eerder dit seizoen opzien door PSV twee keer te verslaan in de Europa League. Virgil Misidjan (ex-Willem II) is een belangrijke kracht bij de club, Jeroen Lumu (eveneens ex-Willem II) moet het doen met invalbeurten.

Geslaagde operatie pechvogel Thiago
Thiago Alcántara is donderdag succesvol aan de binnenband van zijn rechterknie geopereerd. Dat meldde zijn club Bayern München op de website. De Spaanse middenvelder scheurde de kapselband maandag tijdens de training. De 23-jarige Spanjaard moet tot en met het weekend in het ziekenhuis blijven. Daarna wordt zijn knie voor twee weken in het gips gezet. Zodra die spalk eraf mag, kan Thiago beginnen met revalideren voor komend seizoen. Door zijn blessure moet Thiago het komende WK aan zich voorbij laten gaan. Hij was net op de weg terug van een eerdere knieblessure.

Bakker sluit in voorbereiding aan bij ADO Den Haag
Danny Bakker van ADO Den Haag is donderdag met succes aan zijn voet geopereerd. Dat meldt de Haagse eredivisionist via Twitter. De jonge middenvelder brak begin deze maand een middenvoetsbeentje, waardoor hij het laatste competitieduel aan zich voorbij moest laten gaan. Bakker mag zijn voet de komende twee weken niet belasten, daarna begint hij aan de revalidatie om op tijd fit te zijn voor het komende seizoen.

Costa klaar voor Spaanse kraker
Atlético Madrid kan in de kampioenswedstrijd tegen FC Barcelona zaterdag waarschijnlijk weer een beroep doen op Diego Costa. De spits keerde donderdag terug op de groepstraining bij de koploper van de Primera División. Costa moest afgelopen weekend het duel met Málaga (1-1) nog aan zich voorbij laten gaan door een spierblessure. Atlético heeft zaterdag tegen Barça aan één punt genoeg om kampioen te worden. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van de Madrilenen. Mocht Barcelona winnen, dan zijn de Catalanen kampioen op basis van een beter onderling resultaat.

'Zoon' Neeskens tekent in Colorado
John Neeskens Ramirez heeft een contract getekend bij Colorado Rapids. De voetballer komt over van het Spaanse CP Badalona en tekent een contract voor drie jaar bij zijn nieuwe club. De officiële webiste van de Major League Soccer ging lelijk in de fout rond de transfer van Neeskens, door hem groots aan te kondigen als de zoon van oud-Oranje-international Johan Neeskens. Dat meldt SportAmerika.nl. De twee zijn echter geen familieleden, maar naamgenoten. De 'echte' Neeskens kwam als voetballer jarenlang uit in Amerika. Hij speelde bij onder meer New York Cosmos en Fort Lauderdale Sun.

Bogers versterkt technische staf in Tilburg
Adrie Bogers gaat volgend seizoen de technische staf van Willem II versterken. De 49-jarige trainer gaat aan de slag als assistent van hoofdcoach Jurgen Streppel. Dat meldt de kampioen van de Jupiler League donderdag. Bogers tekent een éénjarig contract bij de Tricolores. De ex-prof van onder meer NAC Breda, KV Mechelen en Willem II was aan het begin van dit seizoen nog werkzaam als hoofdtrainer bij Sparta, maar werd nog voor de winterstop ontslagen. Eerder werkte Bogers als (assistent-)coach bij RKC, het Japanse Urawa Red Diamonds en NAC Breda.

Schuster bevestigt vertrek bij Málaga
Bernd Schuster moet na het seizoen vertrekken hij Málaga. De clubleiding heeft de Duitse hoofdtrainer laten weten dat het komende zomer op zoek gaat naar een nieuwe trainer. "De club heeft me laten weten dat ik niet doorga. Het was geen grote verrassing, ik had al het gevoel dat dit zou gebeuren. Dat is de beslissing en dat moet ik respecteren", aldus Schuster.

Van Hintum keert terug bij Vitesse
Marc van Hintum gaat opnieuw aan de slag bij Vitesse. Dat meldt dagblad De Gelderlander donderdag. De voormalig voetballer bereikte een mondeling akkoord met de club over een functie als hoofd van de scouting. Van Hintum, tussen 1997 en 2002 speler van Vitesse en van 2008 tot 2010 technisch directeur in Arnhem, wilde woensdag niet reageren.

Soriano topscorer van Europa League
De Spaanse spits Jonathan Soriano (foto) mag zich de topschutter van de Europa League noemen. De aanvaller van Red Bull Salzburg kwam dit seizoen tot acht doelpunten in het tweede Europese bekertoernooi. Dat is één treffer meer dan Paco Alcácer van Valencia. De beul van Ajax strandde in de achtste finales van het Europese toernooi.

Hond bezorgt Gourcuff 22ste blessure
De Franse voetballer Yoann Gourcuff heeft een blessure opgelopen tijdens het uitlaten van zijn hond. NUsport ving in de Franse media het bericht op dat de voetballer van Olympique Lyon met een verstuikte enkel kampt. Wat zich precies heeft voorgedaan is nog onduidelijk. Wel is Gourcuff een twijfelgeval voor komend weekend. Franse media melden dat de enkelkwetsuur de 22ste blessure van 'brekebeen' Gourcuff is sinds de zomer van 2010.