Ajax-aanwinst kijkt zijn ogen uit in Amsterdam: Dit is niet zomaar een club
Milik denkt dat hij beter wordt door trainers op De Toekomst

Ajax-aanwinst kijkt zijn ogen uit in Amsterdam: "Dit is niet zomaar een club"

17-05-2014 12:00
12

Arkadiusz Milik kan zijn geluk niet op. De aanvaller van Bayer Leverkusen speelt volgend seizoen op huurbasis voor Ajax. "Volgens mij is dit het beste wat me had kunnen overkomen", zegt de Pool.

"Ik had een paar opties, maar toen dit voorstel kwam, wist ik genoeg", reageert Milik tegenover het Poolse Przeglad Sportowy. "Ajax is een goed georganiseerde club, alles is hier heel indrukwekkend. Ajax is niet zomaar een club. Ze spelen Europees voetbal en vechten bijna elk jaar voor de prijzen."

Milik hoopt dat zijn periode bij Ajax zijn ontwikkeling ten goede komt. Datzelfde overkwam Mateusz Klich, die de Bundesliga eveneens verruilde voor de Eredivisie en zich bij PEC Zwolle ontpopte tot een steunpilaar. "Ik heb niet naar hem gekeken. Nou ja, misschien een beetje, maar dat heeft geen invloed gehad op mijn uiteindelijke beslissing. Met alle respect, Zwolle kun je op geen enkele manier vergelijken met Ajax."

Milik heeft tot dusver veel goede indrukken van Ajax gekregen. Met name de aanwezigheid van veel oud-spelers kan hij waarderen. "Het is voor mij een groot genoegen dat ik van zo'n team deel mag uitmaken", vervolgt Milik, die al even sprak met Marc Overmars en Frank de Boer. "Zij begrijpen perfect wat een speler nodig heeft. Dankzij zulke mensen kan ik me ontwikkelen."