Massale leegloop dreigt voor Roda JC; Hupperts moet geld opbrengen

Massale leegloop dreigt voor Roda JC; Hupperts moet geld opbrengen

Gepubliceerd: zaterdag 17 mei 2014 om 12:10za 17-05-2014 om 12:10

Roda JC Kerkrade wil er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie, maar krijgt op de weg daar naartoe te maken met een flinke tegenslag. Een flinke leegloop in Kerkrade dreigt.

Zes spelers hebben te horen gekregen dat zij ondanks hun doorlopende contract mogen vertrekken uit het Parkstad Limburg Stadion. Wiljan Pluim, Anouar Kali, Martijn Monteyne, Ard van Peppen, Krisztian Németh en Frank Demouge kunnen hun koffers pakken. Datzelfde geldt voor Kees Luijckx en Roly Bonevacia, die in hun verbintenissen een zogenaamde degradatieclausule hebben opgenomen. 

Verder laat Roda JC via de officiële kanalen weten dat de aflopende contracten van  Mateusz Prus, Bryan Roox, Mitchell Donald, Berry Powel en Vasil Skourtai niet worden verlengd. Dat geldt echter niet voor Bart Biemand, Arnaud Sutchuin Djoum, Davy De Beule Filip Kurto. Dat viertal is eveneens in het bezit van een aflopend contract, maar de club houdt de optie voor een contractverlenging vooralsnog open.

Ook lijkt Roda JC afscheid te nemen van Guus Hupperts. De buitenspeler wist zich ondanks de degradatie in de kijker te spelen bij andere clubs en de club laat op de officiële website weten dat Hupperts naar verwachting een transfer ondergaat. Met de overige selectiespelers hoopt Roda JC wél door te gaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws