Sherwood heeft achteraf spijt van jawoord aan Spurs: Het is niet gelukt
Tottenham-manager kreeg maar vijf maanden de kans

Sherwood heeft achteraf spijt van jawoord aan Spurs: "Het is niet gelukt"

18-05-2014 15:23

Tim Sherwood heeft het gehad met Tottenham Hotspur. De manager werd deze week ondanks een aardig halfjaar ontslagen en wil niets meer met de Londense club te maken hebben.

Sherwood nam in december het takenpakket over van André Villas-Boas, tekende voor achttien maanden, maar kreeg deze week te horen dat het voor hem einde verhaal was op White Hart Lane. De 45-jarige coach heeft er achteraf spijt van dat hij de klus heeft aangenomen.

"Ik hou ervan om me met de ontwikkeling van voetballers bezig te houden. Dat wilde ik ook laten zien als manager van Tottenham. Maar als ik van tevoren had geweten dat ik maar vijf maanden de kans zou krijgen had ik het niet gedaan", aldus Sherwood tegen Sky Sports.

"De club zit in een moeilijke situatie. De verwachtingen zijn erg hoog", aldus de oud-voetballer, die benadrukt dat hij niet is misleid door Tottenham. "Als manager ligt je hoofd altijd op het blok. Ik dacht dat ik in achttien maanden tijd de club vooruit kon helpen. Dat is niet gelukt."

Sherwood staat volgend seizoen waarschijnlijk bij Brighton langs de lijn. Zijn naam zingt na het ontslag van Oscar Garcia al een tijdje rond in de Engelse badplaats. Tottenham heeft in de zoektocht naar een opvolger zijn oog laten vallen op onder meer Frank de Boer en Roberto Mancini.