VDV: 'De druk was groter dan in de WK-finale, dit wil ik nooit meer meemaken'
Hamburger SV op het nippertje gered: "Ik wilde het niet zien en niet horen"

VDV: 'De druk was groter dan in de WK-finale, dit wil ik nooit meer meemaken'

19-05-2014 13:17
1

Rafael van der Vaart verzekerde zich zondag op het nippertje van lijfsbehoud in de Bundesliga met Hamburger SV. Op bezoek bij Greuther Fürth had de 'Bundesliga-Dino' aan een 1-1 gelijkspel genoeg.

Het eerste duel in Hamburg eindigde enkele dagen eerder nog in een 0-0 gelijkspel. Een treffer van Pierre-Michel Lasogga bleek uiteindelijk voldoende voor HSV, dat Stephan Fürstner in de tweede helft gelijkmaker zag maken namens de nummer drie van de 2. Bundesliga. De spelers van HSV stonden stijf van de spanning tijdens het allesbeslissende duel, geeft aanvoerder Van der Vaart toe in gesprek met Hamburger Morgenpost.

"De druk was groter dan in de WK-finale!", doelt Van der Vaart op de eindstrijd tussen Nederland en Spanje tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika. "Ik was zo nerveus", gaat de Nederlander verder. Van der Vaart werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. "Ik heb in de kleedkamer mijn koptelefoon opgezet. Ik wilde het niet zien en niet horen. Het was er een oorlog van nervositeit. Dit wil ik nooit meer meemaken."