Zes kunstgrasvelden in Eredivisie: Niemand snapt er wat van
"Ze zeggen altijd: jullie hebben het meest groeizame klimaat van Europa"

Zes kunstgrasvelden in Eredivisie: "Niemand snapt er wat van"

20-05-2014 07:19
6

Maar liefst één op de drie velden is komend seizoen in de Eredivisie van kunstgras. Zes kunstgrasvelden op het hoogste niveau in Nederland. Volgens Louis Everard, directeur van de spelersvakbond VVCS, zorgt het voor verbazing in de rest van de wereld.

"Hier komen regelmatig buitenlandse collega's van de internationale vakbond FIFPro over de vloer", zegt Everard in gesprek met Voetbal International. "Ik krijg het ze gewoon niet uitgelegd. Niemand snapt er wat van. Ze zeggen altijd: jullie hebben het meest groeizame klimaat van Europa."

"Het is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is", vervolgt Everard zijn verhaal. "Bij clubs betreft het een kostenoverweging. De vraag is wat technisch gezien de consequenties zijn als we tegen buitenlandse ploegen aantreden. In Engeland is kunstgras bijvoorbeeld nog steeds verboden in de hoogste afdeling."

Volgend seizoen spelen er zes clubs in de Eredivisie op kunstgras: FC Dordrecht, Excelsior, ADO Den Haag, Heracles Almelo, SC Cambuur en PEC Zwolle.