'Barça zet Fàbregas en zes anderen in etalage en denkt aan Pogba'
Catalanen gaan ingrijpen op transfermarkt

'Barça zet Fàbregas en zes anderen in etalage en denkt aan Pogba'

20-05-2014 09:20
8

FC Barcelona gaat de selectie komende zomer grondig renoveren. De Catalaanse club stelde maandagavond Luis Enrique al aan als nieuwe trainer. Ook op spelersgebied gaan er dingen veranderen.

 

Technisch directeur Andoni Zubizaretta heeft Cesc Fàbregas in de etalage gezet, meldt Marca. De Madrileense krant weet dat geïnteresseerde clubs niet hoeven te hopen op een koopje. Barcelona hoopt liefst veertig miljoen euro te incasseren voor de oud-speler van Arsenal die sinds zijn komst nooit onomstreden is geweest in Camp Nou.

De andere spelers die bij een interessant bod mogen vertrekken zijn Javier Mascherano, Dani Alves, Alex Song, Pedro, Cristian Tello en Alexis Sanchez. Voor Alves is Paris Saint-Germain in de markt. Die transfer is volgens Franse media zo goed als rond. Het ligt in de lijn der verwachting dat de naam van Fàbregas de komende weken zal opduiken bij Manchester United, dat vorige zomer al verregaande interesse had. Barça wilde toen niet meewerken aan een transfer.

Als de club erin slaagt Fàbregas te verkopen, doet het een poging om Paul Pogba los te weken bij Juventus. Daarbij krijgt het concurrentie van Real Madrid, dat de excentrieke Fransman ook op haar wensenlijstje heeft staan. Dinsdagmiddag vergadert de directie van Barcelona opnieuw over de te voeren strategie op de transfermarkt.