'RKC-spelers eisten hogere bonus bij handhaving, doelman verlaat Waalwijk'

'RKC-spelers eisten hogere bonus bij handhaving, doelman verlaat Waalwijk'

Gepubliceerd: dinsdag 20 mei 2014 om 09:48di 20-05-2014 om 09:48

Jan Seda komt niet meer terug bij RKC Waalwijk. De doelman is na de degradatie niet meer nodig bij de Brabantse club, waar hij sinds afgelopen zomer actief was. Als RKC niet gedegradeerd was had de Tsjech mogelijk nog een toekomst gehad in Waalwijk, bovendien had hij net als alle andere spelers een hogere bonus voor handhaving ontvangen.

Kort voor de dubbele ontmoeting met Excelsior hebben de spelers van RKC een hogere premie geëist dan eerder contractueel was vastgelegd voor handhaving in de Eredivisie, meldt Voetbal International. In plaats van 150 duizend euro wilde de selectie 170 duizend euro, zo'n duizend euro extra per speler. De directie van RKC ging akkoord met de eis.

Ondanks de verhoogde premie lukte het RKC niet om zich veilig te spelen. In Rotterdam werd het 2-0 voor Excelsior, in Waalwijk kwam RKC niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door de degradatie zal er het nodige veranderen in de selectie. Seda vertrekt, meldt het Brabants Dagblad. De gedegradeerde club hoopt wel verder te gaan met Daniël de Ridder, de buitenspeler heeft zelf echter zijn voorkeur uitgesproken voor een club uit de Eredivisie.

De toekomst van Prince-Désir Gouano ligt ook niet bij de kleine Brabantse club. RKC wil verder met de gehuurde defensieve kracht, maar Juventus wil dat hij op een hoger niveau acteert. Mart Lieder mag uitkijken naar een nieuwe club als Aurélien Joachim en Jean-David Beauguel blijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws