'Zeldzaam lichtpunt moet RKC fraaie transfersom opleveren'
Ook middenvelder Duits brengt wellicht nog wat geld in het laatje

'Zeldzaam lichtpunt moet RKC fraaie transfersom opleveren'

20-05-2014 12:05

Voor Romeo Castelen gold zijn komst naar RKC Waalwijk vooral als een kans op rehabilitatie, na jaren van blessureleed bij Hamburger SV. De Brabanders legden de voormalig international voor twee seizoenen vast en na de degradatie naar de Jupiler League hoopt de club hem te verkopen.

RKC moet flink bezuinigen, omdat het spelersbudget van 2,1 miljoen euro zakt naar acht ton. De spelers met een doorlopend contract zullen circa dertig procent van hun salaris inleveren. Verder vertrekt een aantal voetballers transfervrij, zoals Jan Seda en Evander Sno. Voor Castelen hoopt RKC een mooi bedrag te ontvangen.

De vleugelspits kwam in de zomer van 2013 transfervrij naar Waalwijk en vormde één van de zeldzame lichtpuntjes in een treurig geëindigd seizoen. Castelen bleef nagenoeg het hele seizoen fit en scoorde zes keer voor RKC. De degradant verwacht volgens Voetbal International een goed bedrag te incasseren voor de voormalig rechtsbuiten van ADO Den Haag, dat al interesse toonde, en Feyenoord.

Bij een vertrek van Castelen heeft RKC al een opvolger in huis. De aan FC Den Bosch verhuurde vleugelaanvaller Furhgill Zeldenrust keert terug naar het Mandemakers Stadion. De 24-jarige buitenspeler scoorde dit seizoen negen keer in 32 optredens.

Daarnaast strijkt RKC wellicht nog wat centen op voor Sander Duits, die liever niet in de Jupiler League wil spelen. De middenvelder heeft een contract tot medio 2016 en gaat uit van een schappelijke opstelling van zijn werkgever, zodra er interesse komt.