Nerveuze Oranje-debutant herpakt zich: Ik kan veel meer uit mezelf halen
"In het begin moest ik echt heel erg wennen"

Nerveuze Oranje-debutant herpakt zich: "Ik kan veel meer uit mezelf halen"

21-05-2014 08:32

Terence Kongolo heeft zijn moeizame start bij Oranje achter zich gelaten. De bij Feyenoord zo onbewogen verdediger was doodnerveus toen hij zich twee weken geleden bij het Nederlands elftal moest melden. "Hij was behoorlijk zenuwachtig, maar Terence leeft nog, haha", lacht Jean-Paul Boëtius.

Kongolo kan inmiddels zelf ook met wat meer ontspanning op zijn eerste dagen bij het Nederlands elftal terugkijken. Want wat was hij nerveus. "Zo ja, niet normaal", zegt de linksback in Sp!ts. "In het begin moest ik echt heel erg wennen, vooral tijdens de eerste training. Daarna kon ik me gelukkig beetje bij beetje herpakken en mezelf weer zijn. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Ecuador was de nervositeit zelfs helemaal verdwenen."

Toch was het spel van de jongeling nog niet erg overtuigend. Hij houdt daardoor gemengde gevoelens aan zijn debuut over. "Natuurlijk ben ik blij met mijn eerste wedstrijd in het shirt van Oranje. Dat is niet iedereen gegund. Het haasje dat iedere debutant krijgt, is een leuk aandenken, maar ik kijk liever kritisch naar mijn spel. Daar was ik niet tevreden over, ik had meer moeten laten zien."

"Dat geldt trouwens voor de gehele voorbereiding tot nu toe. Ik kan veel meer uit mezelf halen en geven. Fysiek is het best zwaar, omdat alles veel sneller gaat. Tijdens de trainingen ben ik eerder moe, omdat ik sneller aan mijn top zit. Maar vooralsnog ben ik steeds goed over mijn dode punten heen gekomen", aldus Kongolo, die vol goede moed richting Portugal is gevlogen. "Het trainingskamp in Portugal zie ik als een soort revanche. Daar wil ik wraak op mezelf nemen."