Aanvoerder Lahm waarschuwt ploeggenoten: Al onze ego's moeten opzij
"We zullen alles in het belang van het team moeten doen"

Aanvoerder Lahm waarschuwt ploeggenoten: "Al onze ego's moeten opzij"

21-05-2014 08:45

Aanvoerder Philipp Lahm van de Duitse voetbalploeg gelooft sterk in een triomf bij het komende WK in Brazilië. De dertigjarige verdediger van Bayern München verbindt wel één belangrijke voorwaarde aan de gedroomde Duitse machtsgreep.

"We zullen alles in het belang van het team moeten doen", stelt Lahm. "Dus al ons talent en al onze ego's zullen we in dienst moeten stellen van de ploeg. Als we gezamenlijk met hart en ziel strijden, kunnen we de wereldtitel veroveren. De ambitie is groot en sterk in onze selectie."

De voorman van Duitsland raakte zaterdag in de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund (2-0) geblesseerd aan zijn enkel. Hij moet een weekje rustig aan doen. "Bij het WK zal ik weer topfit zijn", beloofde Lahm.

De Duitse selectie van teamchef Joachim Löw vertrekt deze woensdag met Lahm naar Zuid-Tirol voor een trainingskamp. Vorige week werd bekend dat het vertrouwen in die Mannschaft tot een dieptepunt is gedaald. Slechts één op de twintig Duitsers denkt dat de voetballers onder leiding van bondscoach Joachim Löw wereldkampioen worden.