Beugelsdijk: Ik ben onwijs blij, mijn gevoel zei dat ik het moest doen
ADO-verdediger zet loopbaan voort in 2. Bundesliga

Beugelsdijk: "Ik ben onwijs blij, mijn gevoel zei dat ik het moest doen"

21-05-2014 15:32
1

'Onwijs blij', is hij. Tom Beugelsdijk rondde woensdag zijn transfer naar FSV Frankfurt af. De komende twee seizoenen is de verdediger van ADO Den Haag te bewonderen in de 2. Bundesliga.

Beugelsdijk vertrekt komende zomer transfervrij bij 'zijn' ADO Den Haag. Na dertien jaar kiest de verdediger voor een buitenlands avontuur. Een makkelijke beslissing was het niet, geeft Beugelsdijk toe in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik heb dertien jaar bij ADO gespeeld, ik ben daar begonnen. Dan is het natuurlijk lastig om te vertrekken. Maar ik kon gewoon geen nee zeggen tegen FSV Frankfurt", vertelt de verdediger.

"Het gevoel, de competitie, het publiek, het is gewoon een hele warme club. Ik kreeg direct een goed gevoel bij FSV Frankfurt, waar ik een prettig gesprek had met de trainers. De stad Frankfurt is ook mooi. Ja, ik zie mezelf hier wel wonen. Ik heb er natuurlijk wel over nagedacht, maar mijn gevoel zei dat ik het moest doen. Je speelt hier wekelijks in hele grote stadions, die helemaal vol zitten. Dertig-, veertigduizend man op de tribune. Onwijs mooi."

FSV Frankfurt was niet de enige club die Beugelsdijk benaderde voor een zomerse transfers. Ook Birmingham City en Blackpool hoopten op de handtekening van de verdediger, terwijl ADO Den Haag het contract van Beugelsdijk graag wilde verlengen. Ooit keert hij terug naar Nederland, belooft hij. "Dat wil ik wel beloven, ja." En waar anders dan in Den Haag. Want een andere club voor de verdediger is er eigenlijk niet in Nederland. "Nee, zo is dat wel een beetje."