Bellamy luistert naar lichaam en zwaait af in geboortestad Cardiff

Bellamy luistert naar lichaam en zwaait af in geboortestad Cardiff

Gepubliceerd: donderdag 22 mei 2014 om 18:26do 22-05-2014 om 18:26

Craig Bellamy zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan. De Welshman degradeerde afgelopen seizoen met Cardiff City en vindt het na zeventien jaren als prof mooi geweest.

Bellamy liep dit seizoen op zijn laatste benen en kon de degradatie van zijn grote liefde uit Wales niet voorkomen. In een nieuw avontuur in het Championship heeft hij geen trek. "Ik kan het fysiek niet meer aan. Mijn carrière als actieve voetballer is voorbij", verklaart de aanvaller donderdag aan Wales Online.

"Ik heb de afgelopen jaren vaak overwogen te stoppen, maar nu heb ik de knoop doorgehakt. Ik moet naar mijn lichaam luisteren", vervolgt de Welshman, die aanbiedingen uit de Verenigde Staten had liggen. "De laatste seizoenen had ik maar één doel: fit worden en voetballen. Dat ging steeds moeizamer."

Bellamy kende een rijke carrière, die hem langs clubs als Blackburn Rovers, Newcastle United, Liverpool en Manchester City voerde. In de zomer van 2012 keerde hij terug naar zijn geboortestad Cardiff. Dit seizoen kwam hij tot 22 optredens in de Premier League, voornamelijk als invaller.

In die wedstrijden maakte Bellamy slechts één doelpunt. De 78-voudig international werd door die ene treffer wel de enige speler die voor zeven verschillende clubs heeft gescoord in de Engelse topcompetitie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws