Nijmegen is een mooie stad, maar mijn carrière is het belangrijkst
Deen kijkt uit naar nieuwe club na degradatie

"Nijmegen is een mooie stad, maar mijn carrière is het belangrijkst"

22-05-2014 18:38

NEC moet waken voor een massale uittocht deze zomer. Na de degradatie naar de Jupiler League hebben meerdere spelers aangegeven op het hoogste niveau actief te willen blijven.

Omdat dat in Nijmegen niet mogelijk is, kijken veel spelers uit naar een nieuwe club. Eén van hen is Søren Rieks. De aanvaller, die door de donderdag ontslagen Anton Janssen vooral als middenvelder werd gebruikt, mikt op een transfer. Ook landgenoten Lasse Nielsen en Kevin Conboy zien een langer verblijf bij NEC niet zitten.

"Tot nu toe is het allemaal speculatie", meldt Rieks, wiens contract nog een jaar doorloopt, aan Tipsbladet. "De directie is aan het uitdokteren hoe de nabije toekomst eruit ziet. Ik weet nog niet wat ze met mij van plan zijn. Maar het is duidelijk dat ik niet op het tweede niveau wil spelen."

"Ik ben blij dat ik het shirt van NEC heb mogen dragen. Het is een grote club en Nijmegen is een mooie stad. Maar mijn carrière is nu het belangrijkst", vervolgt de Deen, die in Nederland wil blijven als een nieuwe club zich aandient. "Ik sta open voor alles. Nederland is een mooi land om in te voetballen. Het voetbal past goed bij mij, dus ik sluit niets uit."

Een terugkeer naar Denemarken ziet Rieks voorlopig nog niet zitten. "Ik wil meer indrukken opdoen van andere landen. Dat kan in Nederland of in een ander land, dat maakt me niet uit." Het Deense Esbjerg is naar verluidt geïnteresseerd. Rieks is voor een kleine transfersom beschikbaar.