FC Utrecht pakt welkome zak geld en ziet publiekslieveling vertrekken
Belg na één jaar in Utrecht naar Kopenhagen

FC Utrecht pakt welkome zak geld en ziet publiekslieveling vertrekken

22-05-2014 18:49
1

FC Utrecht neemt afscheid van Steve de Ridder. De aanvaller, afgelopen seizoen goed voor tien doelpunten, heeft een akkoord bereikt met FC Kopenhagen en vertrekt per direct naar Denemarken.

De eredivisionist maakt donderdagavond melding van de transfer van De Ridder, die een aantal broodnodige euro’s in het Utrechtse laatje brengt. "Wij hebben een jaar lang genoten van een goede voetballer en een fantastische jongen", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite.

"FC Kopenhagen kwam met een concrete aanbieding en was bereid een bod op tafel te leggen waarvan wij meenden dat het niet te weigeren was. We hebben het als club financieel nog altijd zwaar en we weten dat we deze zomer één of twee transfers moeten maken."

Utrecht nam De Ridder vorig jaar over van Southampton. De Belg, in Nederland eerder actief bij De Graafschap, was een instant succes. "Voor Steve is dit een stap omhoog. Sportief en financieel", vervolgt Van Schaik. "FC Kopenhagen werd in de laatste zes jaar, vier keer kampioen van Denemarken. Dat is niet niks. Dit is een grote club."

Champions League lonkt
De Ridder, die bij Kopenhagen gaat uitkomen in de Champions League, is Utrecht dankbaar. "FC Utrecht is een fantastische club. Na een lastige periode in Engeland heb ik hier het plezier weer teruggevonden en heb ik de kans gekregen om mijn voetbalkwaliteiten te tonen. Dat is gelukt."

"Diverse clubs toonden interesse in mij, waarbij FC Kopenhagen mij heel graag wilde hebben. Net als bij FC Utrecht een jaar geleden, was het gevoel direct goed. Ik heb mijn ambities en ik kan nu een behoorlijke stap maken. FC Utrecht heeft mij de kans gegeven deze stap te zetten. Daar ben ik de club en iedereen die hierbij hoort enorm dankbaar voor."